Kai dabar moliūgų tiek daug, tai neišsivirti gardžios, šilkinės ir lengvai pagaminamos sriubos būtų tikra nuodėmė. Dalijamės receptu, kurį išbandę kitos moliūgų sriubos jau nebenorėsite.
Jums reikės:
• 1 kg nulupto moliūgo;
• 1 kg nuluptų morkų;
• 1 svogūno;
• 5 česnako skiltelių;
• 100 g lydyto sūrelio;
• rūkytos paprikos miltelių;
• saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
• druskos;
• pipirų;
• aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
• Morkas supjaustykite stambiais gabalėliais ir užvirkite puode, kuriame virsite sriubą. Vandens pilkite tiek, kad morkos būtų vos apsemtos ir virkite apie 15 min.
• Įkaitintoje keptuvėje pilkite aliejų, berkite įvairių paprikų miltelius ir juos pakepkite apie 1 min. Tada suberkite stambiai pjaustytus svogūnus, česnakų skilteles ir kartu su prieskoniais kepkite apie 3 min. Iškeptas daržoves suberkite į puodą su dar verdančiomis morkomis.
• Stambiais gabalėliais supjaustykite moliūgą ir suberkite jį į puodą su jau išvirusiomis morkomis, o kai vanduo dar kartą užvirs, viską virkite, kol moliūgas suminkštės.
• Išvirusias daržoves susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį bei lydytą sūrelį, kurį gerai išmaišykite, kol jis ištirps.
Štai ir viskas! Prie sriubos puikiai tiks skrudinta duona. Skanaus! 😉