2023-03-09 2309 Peržiūros

Atėjus pavasariui po truputį pradedame į savo kasdienį maisto racioną įtraukti ir daugiau daržovių. Šį kartą siūlome iš naujo atrasti tradicines cezario salotas, kurios ne tik sveikuoliškos, skanios, bet ir sočios.

Jums reikės:
• 2 vnt. keptų vištienos krūtinėlių;
• romaninių salotų;
• 4 riekelių sumuštinių duonos;
• 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
• 50 g parmezano sūrio;
• žiupsnelio druskos, pipirų, mėgstamų džiovintų žolelių.

Padažui:
• 100 g majonezo;
• 0.5 a. š. dižono garstyčių;
• 4 vnt. ančiuvių filė;
• 1 v. š. vorčesterio padažo;
• 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
• 1 skiltelės česnako;
• 1 v. š. citrinų sulčių;
• žiupsnelio druskos ir pipirų.

Paruošimo eiga

  1. Sumuštinių duoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais ir kepkite įkaitintoje 180 °C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
  2. Į maisto smulkintuvą sudėkite salotų padažui skirtus ingredientus ir viską gerai susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Į lėkštę dėkite supjaustytus salotų lapus, keptą vištienos krūtinėlę, apšlakstykite padažu, ant viršaus užberkite tarkuoto parmezano sūrio, skrebučių.

Štai ir viskas. Skanaus!