2019-07-23 3194 Peržiūros

Vasara – pats gražiausias laikas stebėti saulėlydžius. Tai akimirka, kai miestas nusidažo ryškiausiomis spalvomis. Tad kviečiame šiltais vakarais, leidžiantis saulei aplankyti šias penkias Vilniaus vietas, kur atsiveria gražiausi mūsų mylimo miesto vaizdai.

Trijų kryžių kalnas

Trijų kryžių kalnas – viena romantiškiausių ir gražiausių vietų stebėti saulėlydį.

Ant šio kalno bent kartą gyvenime yra užlipęs kiekvienas vilnietis. Ateikite čia per saulėlydį ir pasigrožėkite saulės nušviestais raudonais Senamiesčio stogais. Kad ir kiek kartų čia nueitumėte, kaskart miestas atrodo vis kitaip. O naktį trys kryžiai nušviečiami spalvingomis šviesomis.

Tauro kalnas

oznor_soft

Šiltais vasaros vakarais galima užlipti ant Tauro kalno ir pasidaryti nedidelę iškylą. Nuo šios vietos  pasigrožėsite Vilniaus centro panorama su kyšančiais dangoraižių bokštais, pamatysite iš visų pusių matomą Televizijos bokštą. Šis vaizdas niekad nepabosta, kad ir kiek kartų nueitumėte, o vakarop miestą apgaubiantys rausvi saulės spinduliai kviečia pasilikti čia ilgiau.

Subačiaus apžvalgos aikštelė

Vilniečių pamėgta Subačiaus aikštelė

Eidami Subačiaus gatve ar pasivaikščioję po Užupį, užsukite į Subačiaus apžvalgos aikštelę, nuo kurios puikiai matyti visas Užupis, senieji Vilniaus stogai ir modernieji dangoraižiai, bažnyčių varpinės ir stogai. Čia mielai sustoja nusifotografuoti ir turistai iš kitų pasaulio miestų.

Vilniaus universiteto varpinė

Šv. Jonų bažnyčios varpinė yra aukščiausia Vilniaus senamiestyje. Čia galite apžvelgti sostinės panoramą net iš 45 metrų aukščio! Tad, jei norite Vilnių aprodyti draugams iš kitų miestų, kvieskite juos palypėti šios bažnyčios laiptais arba pakilti ten esančiu keltuvu. Vaizdas, kurį pamatysite nuo varpinės viršūnės, nepaliks abejingų. Atidesni žmonės čia pamatys aplink centrą esančius rajonus, gatveles, kuriomis kasdien vaikšto, Pilies gatvę, Arkikatedrą, Prezidentūrą, bažnyčių ir cerkvių stogus – tai, kas gražiausia Vilniuje.

Įėjimas į Šv. Jonų bažnyčios varpinę suaugusiems kainuos po 3 Eur, studentams, moksleiviams ir pensininkams – 1,5 Eur. Norintieji apsilankyti tik varpinėje į ją patekti gali iš Šv. Jonų gatvės arba per Didįjį kiemą.

Varpinėje apsilankyti galima pirmadieniais – sekmadieniais 10–18.30 val.

Šv. Jonų bažnyčios varpinė yra aukščiausia Vilniaus senamiestyje!

Liepkalnis

Liepkalnyje galite ne tik smagiai ir aktyviai praleisti laiką, bet ir kitu kampu pasigrožėti Vilniaus panorama

Liepkalnis su dirbtinai paaukštintu Laimio kalnu yra laikomas aukščiausia Vilniaus vieta. Čia matosi žalios Ribiškių kalvos ir kloniai, atsiveria plati Vilniaus panorama: Senamiestis, Televizijos bokštas, naujieji miesto rajonai. Tai puiki vieta stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus, kadangi netoli įsikūręs Vilniaus oro uostas. Aktyvaus poilsio megėjai čia taip pat nenuobodžiaus – šį sezoną čia įsikūręs didelis vasaros pramogų parkas.

O kur saulėlydžius stebite jūs?