2023-11-28 878 Peržiūros

Klaipėdoje jau startavo „Bendruomenių“ ir „Mano BŪSTO“ taurių turnyrai. Juose rungtyniauja iš viso 15 komandų.

„Šį sezoną – daugiau komandų, yra ir naujų veidų“, – sakė uostamiesčio krepšinio mėgėjų varžybas organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos sporto projektai“ vadovas Valentinas Rumiancevas.

„Praeitą sezoną dėl „Bendruomenių“ krepšinio trofėjų varžėsi 12 ekipų. Per vasarą kai kurios perrikiavo savo gretas, pakeitė pavadinimus, bet sulaukėme ir naujokų – iš Kretingos, Mosėdžio, Klaipėdos krepšinio mokyklos“, – pasakojo V. Rumiancevas.

2023–2024 m. sezono „Bendruomenių“ taurės turnyro dalyviai – „Mano BŪSTAS“, „Izoton“, „Stasmila“, „Kretinga“, „Mosėdis“, Kretingos SM ir „VKKM-Saulės kaina“, „Mano būsto“ taurės varžybų – „ERA“, „VR Servisas“, Klaipėdos KM-„OHQ media“, „Reborda-Vitaresta“, „Amber pirtis-Redo“, Klaipėdos KM, „WestTransit“ ir „Dragūnai“.

Generalinis „Bendruomenių“ krepšinio rėmėjas – „Mano BŪSTAS“.

„Lietuva – krepšinio šalis, tad akivaizdu, kad ši sporto šaka ir turnyrai padeda suburti bendruomenes, skatina ne tik aktyvų laisvalaikį, bet ir sveiką azartą bei stiprina tarpusavio ryšius. Esame išties laimingi ir dėkingi, kad jau ne pirmus metus turime galimybę prisidėti prie Klaipėdos bendruomenių užimtumo ir šių varžybų eigos“, – sakė bendrovės „Mano BŪSTAS“ direktorius Mindaugas Genys.

„Bendruomenių“ ir „Mano BŪSTO“ taurių turnyrų dalyviai, anot V. Rumiancevo, pirmiausia sužais du reguliaraus sezono ratus. Į „Bendruomenių“ turnyro atkrintamąsias varžybas pateks 1–6 vietas užėmusios komandos, į „Mano BŪSTO“ ketvirtfinalį – visos aštuonios.

„Planuojame, kad nugalėtojai ir prizininkai paaiškės 2024-ųjų pavasarį“, – sakė V. Rumiancevas.

„Mano BŪSTO“ Klaipėdos regiono vadovas Marius Šiaulys įsitikinęs, kad ir šiemet „Bendruomenių“ krepšinio entuziastai parodys meistriškumą, o varžybų salėse netrūks gerų emocijų tiek žaidėjams, tiek žiūrovams.

„Tokie turnyrai, pradedant gatvės krepšiniu ir baigiant oficialiomis varžybomis, sukuria palankią terpę skleisti pozityvias bendruomenių vertybes, komandinį dvasingumą ir prisideda prie bendruomenių suvienijimo. Smagu stebėti atkaklias ir įtraukiančias krepšinio aistruolių kovas“, – pabrėžė M. Šiaulys.

2022–2023 m. Klaipėdos krepšinio „Bendruomenių“ sezono pagrindinį trofėjų iškovojo „Vitės bendruomenės“ komanda (šiuo metu – „Stasmila“), per lemiamą dvikovą įveikusi „Izoton“ ekipą. Mažosios taurės turnyrą laimėjo „ColliCare Logistics“ komanda, finale po dviejų pratęsimų nugalėjusi „Adrijų-Mano BŪSTĄ“.

Klaipėdos dienraščio inf.