Nežinote, ką dar pasigaminti iš cukinijų? Siūlome išsikepti šokoladinį pyragą, o ragaujantys tikrai neatspės, kad jame yra cukinijų.
Jums reikės:
• 300 g nuluptų cukinijų;
• 200 g kvietinių speltos miltų;
• 3 v. š. kakavos;
• 2 a. š. kepimo miltelių;
• 1 a. š. cinamono;
• 110 g rudojo cukraus;
• 120 g sviesto;
• 100 g pieniško arba juodojo šokolado gabalėlių;
• 4 kiaušinių;
• žiupsnio druskos.
Paruošimo eiga
- Sutarkuokite cukinijas burokine tarka ir padėkite su indu į šalį.
- Puode ištirpinkite sviestą ir palikite, kad atvėstų.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną bei viską išsijokite.
- Į pagrindinį tešlos gaminimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską plakite apie 7 minutes.
- Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei viską lėtai išmaišykite.
- Dabar metas suberti cukinijas, šokolado gabalėlius ir vėl lėtai maišyti pyrago tešlą.
- Galiausiai po truputį berkite miltus, druską ir lėtai maišykite tol, kol tešloje neliks sausų miltų gabalėlių.
- Gautą tešlą supilkite į norimo dydžio formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą apie 40-50 min.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 min. ir skanaukite.
Patarimai
• Pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, cukraus pudra ar migdolų drožlėmis.
• Jei mėgstate, į pyragą dar galite dėti smulkintų riešutų.
• Šiltas pyragas puikiai tiks prie vanilinių ledų.