2023-10-03 3299 Peržiūros

Nežinote, ką dar pasigaminti iš cukinijų? Siūlome išsikepti šokoladinį pyragą, o ragaujantys tikrai neatspės, kad jame yra cukinijų.

Jums reikės:

• 300 g nuluptų cukinijų;
• 200 g kvietinių speltos miltų;
• 3 v. š. kakavos;
• 2 a. š. kepimo miltelių;
• 1 a. š. cinamono;
• 110 g rudojo cukraus;
• 120 g sviesto;
• 100 g pieniško arba juodojo šokolado gabalėlių;
• 4 kiaušinių;
• žiupsnio druskos.

Paruošimo eiga

  1. Sutarkuokite cukinijas burokine tarka ir padėkite su indu į šalį.
  2. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite, kad atvėstų.
  3. Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną bei viską išsijokite.
  4. Į pagrindinį tešlos gaminimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską plakite apie 7 minutes.
  5. Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei viską lėtai išmaišykite.
  6. Dabar metas suberti cukinijas, šokolado gabalėlius ir vėl lėtai maišyti pyrago tešlą.
  7. Galiausiai po truputį berkite miltus, druską ir lėtai maišykite tol, kol tešloje neliks sausų miltų gabalėlių.
  8. Gautą tešlą supilkite į norimo dydžio formą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą apie 40-50 min.
  9. Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 min. ir skanaukite.

Patarimai

• Pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, cukraus pudra ar migdolų drožlėmis.
• Jei mėgstate, į pyragą dar galite dėti smulkintų riešutų.
• Šiltas pyragas puikiai tiks prie vanilinių ledų.