2024-06-06 27358 Peržiūros

Dažni daugiabučių namų balkonų svečiai – balandžiai. Jie platina dešimtis infekcinių ligų, gali užkrėsti parazitais, o kur dar krūvos išmatų. Tad šį kartą daugiabučių „Mano BŪSTO“ atstovų klausiame, kaip gi išprašyti šiuos miesto paukščius.

Jei ir jums ramybės neduoda balandžiai, visų pirma kviečiame išbandyti šiuos metodus:

1. Paukščius atbaidančių spyglių įrengimas. Tai yra vienas iš efektyviausių ir plačiausiai naudojamų būdų atbaidant balandžius. Spyglius montuokite ant balkonų atbrailų, langų palangių ar kitų vietų, kur balandžiai mėgsta nutūpti.
2. Blizgių daiktų pakabinimas. Pabandykite balkone pakabinti veidrodėlių, CD diskų arba dovanų pakavimo blizgančių juostelių. Balandžiai nemėgsta spindinčių objektų, tad juos turėtų atbaidyti šviesos blyksniai.
3. Augalų sodinimas. Balkone pasisodinkite levandą, raudonėlį ar baziliką. Šie augalai skleidžia stiprų kvapą, kuris atbaido ne tik balandžius, bet ir vabzdžius.

„Mano BŪSTO“ klientų atstovė Vaiva pasakoja, kad yra ir dar kelios gudrybės:

„Įsigykite paukščio imitaciją ir ją pakabinkite ten, kur dažniausiai atskrenda balandžiai. Plevėsuojanti imitacija atbaidys balandžius, nes jie bijo didelių paukščių.

Taip pat siūlau išbandyti ir buityje naudojamą foliją. Jos lakštus siūloma dėti ten, kur paukščiai ruošiasi sukti lizdus. Folijos šaižus garsas ir blizgi danga neleis įsikurti balandžiams ir padėti kiaušinių.“

Svarbu, kad balkone būtų laikomasi švaros


Dar viena taisyklė, kurios privalu laikytis, kad balandžiai nemėgtų jūsų balkono – švaros laikymasis.

„Visų pirma įsitikinkite, ar jūsų balkone nėra maisto likučių, trupinių ir jis yra švarus bei tvarkingas, neapkrautas daiktais. Atkreipkite dėmesį ir į tai, jog balandžių išmatos yra rūgštingos, todėl nuolatinis jų šalinimas padės išvengti metalinių konstrukcijų korozijos ir ilgainiui atsirandančio jų susilpnėjimo bei įtrūkimų“, – sako „Mano BŪSTO“ klientų atstovė Sandra.

Bendrovės atstovė taip pat pastebi, kad kartais reikia imtis ir specialių priemonių.

„Jei name esančiuose balkonuose balandis yra dažnas svečias, tuomet mes galime padėti įrengti specialius tinklus, kad paukščiai negalėtų įskristi. Esant reikalui ieškome ir kitų išeičių, kad tik būtų sugrąžinta rami gyventojų kasdienybė“, – pasakoja Sandra.

Jei ir jūsų daugiabučio balkoną nuolat aplanko balandžiai, išbandėte viską ir nežinote ko griebtis, kviečiame kreiptis į „Mano BŪSTO“ klientų centrą telefonu +370 700 55966.