Nesitraukiant karščio bangai vis ieškome ne tik gaivinančio, bet ir įdomaus bei sveiko užkandžio. Šį kartą siūlome kitaip panaudoti neatsiejamą vasaros vaisių arbūzą ir pasigaminti stebinančio skonio salotas.
Jums reikės:
• 250 g arbūzo
• 100 g rukolos ar mėgiamų lapinių salotų
• mėtos lapelių
• sūrio (tinka feta, burrata, halumi)
• 1 žaliosios citrinos
• druskos
• pipirų
• alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
• Arbūzą supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais ir išimkite sėklytes.
• Lėkštėje išdėliokite salotas, pjaustytus arbūzo gabalėlius ir viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.
• Sūrį supjaustykie gabalėliais ir suberkite ant salotų.
• Pabaigai ant salotų viršaus pabarstykite mėtos lapelių.
Paprasta, gaivu ir labai skanu!