2022-06-30 1000 Peržiūros

Nesitraukiant karščio bangai vis ieškome ne tik gaivinančio, bet ir įdomaus bei sveiko užkandžio. Šį kartą siūlome kitaip panaudoti neatsiejamą vasaros vaisių arbūzą ir pasigaminti stebinančio skonio salotas.

Jums reikės:
• 250 g arbūzo
• 100 g rukolos ar mėgiamų lapinių salotų
• mėtos lapelių
• sūrio (tinka feta, burrata, halumi)
• 1 žaliosios citrinos
• druskos
• pipirų
• alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga
• Arbūzą supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais ir išimkite sėklytes.
• Lėkštėje išdėliokite salotas, pjaustytus arbūzo gabalėlius ir viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.
• Sūrį supjaustykie gabalėliais ir suberkite ant salotų.
• Pabaigai ant salotų viršaus pabarstykite mėtos lapelių.

Paprasta, gaivu ir labai skanu!