Šaltėjant orams kas gali būti geriau nei sotus, kvapnus ir be galo skanus kugelis su vištienos sparneliais? Dalinamės receptu, kuris sušildys net ir žvarbiausią dieną!
Jums reikės:
- 1.5 kg bulvių;
- 190 g pieno;
- 1 vnt. kiaušinių;
- 2 vnt. svogūnų;
- 2 v. š. prieskonių bulvėms (mėgstamų).
Vištienai:
- 400 g vištos sparnelių vidurinių dalių;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. druskos;
- 0.5 a. š. grūstų juodųjų pipirų;
- 0.5 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
- 0.5 a. š. prieskoninių žolelių.
Aptepimui:
- 1 v. š. sviesto.
Padažui:
- 150 g šaltai rūkytos šoninės;
- 190 g grietinėlės, 36% riebumo;
- 1 vnt. svogūnų;
- 1 pundelio krapų.
Paruošimo eiga:
- Vištos sparnelius įtrinkite alyvuogių aliejumi, smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais, rūkyta paprika ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Atidėkite į šalį pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas viršus ir apačia). Kepimo formą (23 x 33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
- Bulves ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.
- Į sutarkuotas bulves ir svogūnus įmuškite kiaušinį, pagardinkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Išmaišykite.
- Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.
- Ant kepimo formos dugno išdėliokite vištos sparnelius.
- Supilkite paruoštą tarkių masę į sviestu išteptą kepimo formą ant vištos sparnelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 30 min.
- Kol kugelis kepa, paruoškite padažą. Pasiruoškite ingredientus.
- Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną. Vis pamaišydami kepkite, kol šoninė išskirs riebalus ir šiek tiek apskrus, o svogūnai suminkštės. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
- Kugelį patiekite su karštu padažu.