2023-11-14 1706 Peržiūros

Šaltėjant orams kas gali būti geriau nei sotus, kvapnus ir be galo skanus kugelis su vištienos sparneliais? Dalinamės receptu, kuris sušildys net ir žvarbiausią dieną!

Jums reikės:

  • 1.5 kg bulvių;
  • 190 g pieno;
  • 1 vnt. kiaušinių;
  • 2 vnt. svogūnų;
  • 2 v. š. prieskonių bulvėms (mėgstamų).

Vištienai:

  • 400 g vištos sparnelių vidurinių dalių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. druskos;
  • 0.5 a. š. grūstų juodųjų pipirų;
  • 0.5 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
  • 0.5 a. š. prieskoninių žolelių.

Aptepimui:

  • 1 v. š. sviesto.

Padažui:

  • 150 g šaltai rūkytos šoninės;
  • 190 g grietinėlės, 36% riebumo;
  • 1 vnt. svogūnų;
  • 1 pundelio krapų.

Paruošimo eiga:

  1. Vištos sparnelius įtrinkite alyvuogių aliejumi, smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais, rūkyta paprika ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Atidėkite į šalį pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas viršus ir apačia). Kepimo formą (23 x 33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
  3. Bulves ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.
  4. Į sutarkuotas bulves ir svogūnus įmuškite kiaušinį, pagardinkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Išmaišykite.
  5. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.
  6. Ant kepimo formos dugno išdėliokite vištos sparnelius.
  7. Supilkite paruoštą tarkių masę į sviestu išteptą kepimo formą ant vištos sparnelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 30 min.
  8. Kol kugelis kepa, paruoškite padažą. Pasiruoškite ingredientus.
  9. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną. Vis pamaišydami kepkite, kol šoninė išskirs riebalus ir šiek tiek apskrus, o svogūnai suminkštės. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  10. Kugelį patiekite su karštu padažu.