2024-11-12 912 Peržiūros

Jei norite pasilepinti saldžiu desertu be didelių pastangų, šie trys tinginio receptai – puikus pasirinkimas. Dalinamės netradicinių tinginių receptais!

Tinginys be kondensuoto pieno

Jums reikės:

  • 360 g sausainių (2 pakelių);
  • 150 g sviesto;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 4 v. š. kakavos.

Paruošimo eiga:

  1. Sausainius sulaužyti smulkiais gabalėliais.
  2. Į prikaistuvį dėti gabalėliais pjaustytą sviestą su cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol ištirps, suberti kakavą ir išmaišyti. Prikaistuvį nukelti nuo ugnies.
  3. Gerai išplakti kiaušinius ir labai atsargiai įmaišyti į šiek tiek atvėsusią kakavinę masę. Jeigu bijote, kad nuo karščio gali atsirasti baltymų gabaliukų, galite maišyti tik trynius, tik jų tuomet reikėtų 3-4 vnt.
  4. Į dubenį su sausainiais pilti kakavinį kremą ir gerai išmaišyti.
  5. Masę sudėti į maišelį, formuoti tinginį ir palikti bent kelioms valandoms šaldytuve. Skanaus!

Keptas šokoladinis tinginys

Jums reikės:

  • 300 g sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • 150 g cukraus (arba pagal skonį);
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 100 g juodojo šokolado (nebūtina, bet labai tinka);
  • 100 g riešutų (nebūtina, bet labai tinka).

Paruošimo eiga:

  1. Sausainius sutrupiname kaip tinginiui. Sumaišome su smulkintais riešutais ir atidedam į šalį.
  2. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu virš garų vonelės. Paliekame truputį atvėsti.
  3. Į šokolado masę įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Sudedame kakavą, išmaišome.
  4. Šokoladinę masę supilame ant sausainių, gerai viską sumaišome.
  5. Kepimo formą (tinka apvali 24-28 cm skersmens arba stačiakampė 20×30 cm dydžio) išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Šaukštu paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai, neliktų tarpų.
  6. Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus).
  7. Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.
  8. Patiekdami galime apibarstyti kakava, papuošti vaisiais, uogomis, karamele ar tirpintu šokoladu.

Tinginys su bananu

Jums reikės:

  • 360 g sausainių;
  • 150 g sviesto;
  • 90 g šokolado;
  • 1 vnt. bananų;
  • 1 saujelės džiovintų spanguolių;
  • 1 saujelės džiovintų abrikosų (arba persikų);
  • šiek tiek kokoso drožlių.

Paruošimo eiga:

  1. Sausainius sutrupinti. Abrikosus pamirkyti, nuspausti ir supjaustyti.
  2. Sviestą ištirpinti su šokoladu ir užpilti ant sausainių, dėti abrikosus, spanguoles, gerai išmaišyti.
  3. Sausainių masę paskleisti per maistinę plėvelę, į vidurį dėti nuluptą bananą ir suvynioti į ritinį, standžiai apvynioti maistine plėvele ir kelias valandas aplaikyti šaldytuve.
  4. Tinginį išvynioti ir apvolioti kokoso drožlėse. Pjaustyti norimo dydžio riekelėmis.