Jei norite pasilepinti saldžiu desertu be didelių pastangų, šie trys tinginio receptai – puikus pasirinkimas. Dalinamės netradicinių tinginių receptais!
Tinginys be kondensuoto pieno
Jums reikės:
- 360 g sausainių (2 pakelių);
- 150 g sviesto;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 4 v. š. kakavos.
Paruošimo eiga:
- Sausainius sulaužyti smulkiais gabalėliais.
- Į prikaistuvį dėti gabalėliais pjaustytą sviestą su cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol ištirps, suberti kakavą ir išmaišyti. Prikaistuvį nukelti nuo ugnies.
- Gerai išplakti kiaušinius ir labai atsargiai įmaišyti į šiek tiek atvėsusią kakavinę masę. Jeigu bijote, kad nuo karščio gali atsirasti baltymų gabaliukų, galite maišyti tik trynius, tik jų tuomet reikėtų 3-4 vnt.
- Į dubenį su sausainiais pilti kakavinį kremą ir gerai išmaišyti.
- Masę sudėti į maišelį, formuoti tinginį ir palikti bent kelioms valandoms šaldytuve. Skanaus!
Keptas šokoladinis tinginys
Jums reikės:
- 300 g sausainių;
- 100 g sviesto;
- 150 g cukraus (arba pagal skonį);
- 3 vnt. kiaušinių;
- 2 v. š. kakavos;
- 100 g juodojo šokolado (nebūtina, bet labai tinka);
- 100 g riešutų (nebūtina, bet labai tinka).
Paruošimo eiga:
- Sausainius sutrupiname kaip tinginiui. Sumaišome su smulkintais riešutais ir atidedam į šalį.
- Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu virš garų vonelės. Paliekame truputį atvėsti.
- Į šokolado masę įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Sudedame kakavą, išmaišome.
- Šokoladinę masę supilame ant sausainių, gerai viską sumaišome.
- Kepimo formą (tinka apvali 24-28 cm skersmens arba stačiakampė 20×30 cm dydžio) išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Šaukštu paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai, neliktų tarpų.
- Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus).
- Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.
- Patiekdami galime apibarstyti kakava, papuošti vaisiais, uogomis, karamele ar tirpintu šokoladu.
Tinginys su bananu
Jums reikės:
- 360 g sausainių;
- 150 g sviesto;
- 90 g šokolado;
- 1 vnt. bananų;
- 1 saujelės džiovintų spanguolių;
- 1 saujelės džiovintų abrikosų (arba persikų);
- šiek tiek kokoso drožlių.
Paruošimo eiga:
- Sausainius sutrupinti. Abrikosus pamirkyti, nuspausti ir supjaustyti.
- Sviestą ištirpinti su šokoladu ir užpilti ant sausainių, dėti abrikosus, spanguoles, gerai išmaišyti.
- Sausainių masę paskleisti per maistinę plėvelę, į vidurį dėti nuluptą bananą ir suvynioti į ritinį, standžiai apvynioti maistine plėvele ir kelias valandas aplaikyti šaldytuve.
- Tinginį išvynioti ir apvolioti kokoso drožlėse. Pjaustyti norimo dydžio riekelėmis.