2024-07-18 16406 Peržiūros
cukinijos, gruzdintos cukinijos, cukiniju lazdeles

Jei ir jūs sukate galvą, ką pasigaminti naudojant cukinijas, kviečiame išmėginti itin traškias, burnoje tirpstančias ir puikiai užkandžių stalą papildysiančias gruzdintas cukinijas.

Jums reikės:

• 3 vnt. mažų cukinijų;
• kvietinių miltų;
• manų kruopų;
• šviežių mėtos lapelių;
• aliejaus kepimui.

Padažui:

• 2 v. š. majonezo;
• 2 v. š. natūralaus jogurto;
• 3 v. š. citrinos sulčių;
• 1 skiltelės česnako;
• druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo eiga

• Cukinijas švariai nuplaukite ir supjaustykite arba sutarkuokite norimo storio lazdelėmis. Atkreipiame dėmesį, jog kuo lazdelės bus plonesnės, tuo jos bus traškesnės.
• Supjaustytas cukinijas pagardinkite druska, dėkite į sietą ir laikykite jame apie 15 min., kad išsiskyrusios sultys nubėgtų. Sietą laikykite dubenyje, kad išsiskyrusios sultys galėtų laisvai nubėgti ir nesiliestų su cukinijomis.
• Dabar metas cukinijas gerai nugręžti rankomis ir padėti ant rankšluosčio, kad likusios sultys dar labiau susigertų.
• Pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą ir citrinos sultis. Išspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir dėkite į šaldytuvą.
• Rankšluosčiu nusausintas cukinijas sudėkite į dubenį, įberkite miltų ir manų kruopų tiek, kad cukinijų lazdelės kuo labiau apliptų.
• Į įkaitintą aliejų dėkite cukinijas ir kepkite tol, kol gražiai apskrus.
• Iškeptas cukinijas dėkite ant grotelių, kad jos tolygiai atvėstų ir išliktų traškios.
• Atvėsusias cukinijas apibarstykite mėtų lapeliais ir skanaukite su padažu.

Skanaus!