Jei ir jūs sukate galvą, ką pasigaminti naudojant cukinijas, kviečiame išmėginti itin traškias, burnoje tirpstančias ir puikiai užkandžių stalą papildysiančias gruzdintas cukinijas.
Jums reikės:
• 3 vnt. mažų cukinijų;
• kvietinių miltų;
• manų kruopų;
• šviežių mėtos lapelių;
• aliejaus kepimui.
Padažui:
• 2 v. š. majonezo;
• 2 v. š. natūralaus jogurto;
• 3 v. š. citrinos sulčių;
• 1 skiltelės česnako;
• druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo eiga
• Cukinijas švariai nuplaukite ir supjaustykite arba sutarkuokite norimo storio lazdelėmis. Atkreipiame dėmesį, jog kuo lazdelės bus plonesnės, tuo jos bus traškesnės.
• Supjaustytas cukinijas pagardinkite druska, dėkite į sietą ir laikykite jame apie 15 min., kad išsiskyrusios sultys nubėgtų. Sietą laikykite dubenyje, kad išsiskyrusios sultys galėtų laisvai nubėgti ir nesiliestų su cukinijomis.
• Dabar metas cukinijas gerai nugręžti rankomis ir padėti ant rankšluosčio, kad likusios sultys dar labiau susigertų.
• Pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą ir citrinos sultis. Išspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir dėkite į šaldytuvą.
• Rankšluosčiu nusausintas cukinijas sudėkite į dubenį, įberkite miltų ir manų kruopų tiek, kad cukinijų lazdelės kuo labiau apliptų.
• Į įkaitintą aliejų dėkite cukinijas ir kepkite tol, kol gražiai apskrus.
• Iškeptas cukinijas dėkite ant grotelių, kad jos tolygiai atvėstų ir išliktų traškios.
• Atvėsusias cukinijas apibarstykite mėtų lapeliais ir skanaukite su padažu.
Skanaus!