Prasidėjus vasaros uogų sezonui susimąstome ir apie pasiruošimą žiemai. Šį kartą siūlome pasigaminti juodųjų serbentų džemą, kuris puikiai tiks tiek prie saldžių blynelių, tiek kaip pikantiškas pagardas prie įvairių sūrių.
Jums reikės:
- 1 kg juodųjų serbentų
- 500 g cukraus
- 100 ml vandens
Paruošimo eiga
- Nuplaukite juoduosius serbentus ir suberkite juos į puodą, kuriame virsite džemą.
- Tuomet ant uogų užpilkite vandenį ir viską užvirkite.
- Uogoms užvirus nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite jį pastovėti apie 20 minučių, kad atsirastų kuo daugiau sulčių.
- Pertrinkite uogas per sietelį ir į gautą skystį suberkite cukrų bei viską supilkite į puodą.
- Užvirkite uogas, sumažinkite kaitrą ir viską virkite apie 1 valandą vis pamaišydami.
- Išvirusį džemą dar karštą supilstykite į sterilius stiklainius.
Patarimai
- Jei dėsite 1 kg cukraus, džemą reikės virti trumpiau, apie 20 minučių, tačiau jis bus saldesnis.
- Norėdami patikrinti ar džemas yra reikiamo tirštumo, šiek tiek užlašinkite džemo ant lėkštės ir ją paverskite. Jei džemas nenubėgo, tuomet jums pavyko, o jei jis kiek skystokas – uogas dar šiek tiek pavirkite.
- Atminkite, džemas stingsta vėsdamas.