2024-04-04 1050 Peržiūros

Užsikimšusi kriauklė neretai apkartina kasdienybę. Išbandžiusi natūralias ir chemines priemones, Fabijoniškių mikrorajone gyvenanti vilnietė ryžosi kreiptis pagalbos į „Mano BŪSTO“ avarinę tarnybą ir liko maloniai nustebinta.

Užsikimšus kriauklei vilnietė iš pradžių bandė su problema susidoroti pati:

„Vieną dieną, beplaudama indus, pastebėjau, jog pradėjo kimštis kriauklė. Kaip ir visada užpyliau sodos, acto, verdančio vandens, šiek tiek palaukiau, bet žiūriu niekas nesidaro. Na nieko, galvoju gal labai jau užsikimšo, tai pabandžiau dar kartą. Ir ką jūs manot, vėl nieko“, – istoriją pasakoja vilnietė.

Natūraliomis priemonėmis atkimšti kriauklės nepavyko, tad Fabijoniškių gyventoja nutarė naudoti chemiją:

„Nuvykau į prekybos centrą ir nusipirkau kelias rūšis priemonių, kurios skirtos kanalizacijos atkimšimui. Tai ko ir nedariau. Ir per naktį tas priemones laikiau, ir verdančiu vandeniu užpildinėjau, ir kaip nieko, taip nieko. Na ką, galvojau reikia skambinti į Avarinę, nieko nebus“, – toliau dėsto vilnietė.

Nors skambinti į Avarinę tarnybą buvo nedrąsu, tačiau veltui:

„Nelabai drąsu buvo skambinti į Avarinę, bet tik pakėlusi ragelį ten dirbanti moteris iškart nuramino. Labai mandagiai ir suprantama kalba viską išaiškino, o kelių valandų bėgyje atvyko ir meistras. Vyrukas ir malonus buvo, ir matėsi, kad išmano savo darbą, o po kelių minučių ir vamzdis buvo atkimštas.

Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju visiems kreiptis pagalbos į „Mano BŪSTO“ avarinę tarnybą, nes ten dirbantys žmonės ir išmano savo darbą, ir dar maloniai bendrauja“, – patirtimi dalijasi sostinės gyventoja.

„Mano BŪSTO“ ekspertai dalijasi naudingais patarimais, kurie ne tik padės išvengti nemalonumų, bet ir apsaugos jūsų pinigines nuo neplanuotų išlaidų:

  • Nepilkite kavos tirščių, riebalų ar kitų atliekų į plautuvę. Tam yra skirta šiukšliadėžė.
  • Virtuvėje, plaudami indus, naudokite šiltą, o ne vėsų vandenį arba profilaktiškai periodiškai paleisti karštą vandenį, kad dalinai ištirpintumėte vamzdynuose susikaupusius riebalus.
  • Profilaktiškai specialia chemija valykite kanalizacijos tinklus, tačiau griežtai vadovaukitės gamintojo nurodymais. Neimprovizuokite.
  • Išvykdami savaitgaliui ar ilgesniam laikui užsukite vandens padavimo ventilius. Įvykus gedimui išvengsite užliejimo.
  • Periodiškai tikrinkite buitinių prietaisų (maišytuvų, klozetų, skalbimo mašinų, indaplovių ir t.t) pajungimo žarneles. Pastebėję įtrūkimus ar korozijos požymius, nedelsiant jas pakeiskite arba kvieskite meistrą.

Prisiminkite tai ir jums bus ramu dėl namų!