2023-08-29 9513 Peržiūros

Ar ir jūs vis sukate galvas, kur dėti pomidorus? O gal ieškote recepto, kuris padėtų pasigaminti gardų naminį pomidorų padažą? Dalijamės laiko patikrintu ir daug liaupsių sulaukiu pomidorų padažo receptu, kurį ir žiemai galėsite pasiruošti.

Jums reikės:

• 3 kg gerai prinokusių pomidorų;
• 2 vnt. svogūnų;
• 10 skiltelių česnako;
• ryšulėlio šviežių bazilikų;
• šviežių petražolių (pagal skonį);
• 2 v. š. druskos;
• 150 g baltojo cukraus;
• alyvuogių aliejaus (kepimui).

Paruošimo eiga

• Pomidorus ir svogūnus supjaustykite ketvirčiais bei sudėkite į kepimo indą.
• Nulupkite česnako skilteles, naudodami peilį suspauskite jas ant pjaustymo lentelės ir suberkite ant pomidorų.
• Nuo kotelių nuimkite bazilikų, petražolių lapelius ir suberkite juos į skardą.
• Ant daržovių ir prieskoninių žolelių suberkite druską, cukrų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską kepkite iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 15 min. arba tol, kol pamatysite, kad pomidorų krašteliai ruduoja.
• Iškepusias daržoves suverskite į indą, viską gerai sutrinkite maisto smulkintuvu ir viskas, padažas paruoštas.

Patarimai

• Būtinai naudokite baltąjį cukrų, nes rudasis cukrus pagreitina padažo rūgimo procesą.
• Jei norite padažo pasiruošti žiemai, tuomet susmulkinę jį dar kartą užvirkite, supilkite į iškaitintus stiklainius bei sandariai uždarykite. Nenaudokite acto. Padažas nesuges, jei jį laikysite tamsioje ir vėsioje vietoje arba šaldytuve.
• Pomidorų padažo tirštumą galite reguliuoti supildami visas arba dalį sulčių, likusių skardoje po pomidorų kepimo.