2023-07-25 1550 Peržiūros

Vilnius švenčia 700-ąjį jubiliejų visus metus – ne tik žiemą, bet ir vasarą. Jau šiandien, liepos 25 d., kai Vilnius mini savo globėjo šv. Kristoforo dieną, laukia įspūdingas vakarėlis Vingio parke – nemokamas muzikos festivalis ,,Jaunas kaip Vilnius“.

17:00 ATVERIAMI FESTIVALIO VARTAI
Visoje teritorijoje veiks įvairios veiklos vaikams ir suaugusiems, užkandžių zonos bei edukacijos.

18:00 ĮSPŪDINGA LIETUVOS ŽINOMIAUSIŲ ATLIKĖJŲ PROGRAMA
LIETUVOS NACIONALINIO OPEROS IR BALETO TEATRO SIMFONINIO ORKESTRO KONCERTAS
Koncertuoja kartu su operos solistais: Edgaru Montvidu, Aušrine Stundyte, Ieva Prudnikovaite ir Kostu Smoriginu. Orkestrui diriguoja maestro Ričardas Šumila.

LIETUVOS ATLIKĖJŲ DUETŲ VAKARAS
Žinomiausi Lietuvos atlikėjai bus sujungti į skirtingų žanrų duetus ir atliks populiariausius bei legendomis tapusius kūrinius. Scenoje pasirodys Monika Liu su Benu Aleksandravičiumi (ba.), Jessica Shy su Igoriu Kofu (Lemon Joy), Vaidas Baumila su Aleksandru Ivanausku-Fara, Gabrielius Vagelis su Monika Linkyte, Mantas Jankavičius su Evgenya Redko, Algirdas Kaušpėdas su ,,Kamanių Šileliu“ ir kt.

21:30 UŽSIENIO GRUPIŲ ,,CLEAN BANDIT“ IR ,,BASTILLE“ KONCERTAI
BRITŲ ELEKTRONINĖS MUZIKOS GRUPĖS ,,CLEAN BANDIT“ KONCERTAS
Nepraleiskite progos išgirsti visame pasaulyje klausytojų mylimos grupės pasirodymą gyvai, ir, žinoma, nemokamai.
Festivalyje „Jaunas kaip Vilnius“ taip pat pasirodys britų elektroninės muzikos grupė „Clean Bandit“! Daugybė gerbėjų keliasi ir gulasi su jų hitais kaip „Rather Be“, ,, Rockabye“, ,,Symphony”, ,,Solo“, ,,Tick Tock“ ir t. t. Klasikinę ir elektroninę muziką jungiantis skambesys, tokių kompozitorių kaip Mozarto ar Beethoveno kompozicijų panaudojimas šokių muzikos hituose ir kviestinių dainininkų, tarp kurių tokie vardai kaip Demi Lovato, Jess Glynne, Zara Larsson, Ellie Goulding, išgarsino grupę pasaulyje.

VIENOS GEIDŽIAMIAUSIŲ EUROPOS MUZIKOS FESTIVALIŲ GRUPĖS ,,BASTILLE“ KONCERTAS
Ši roko grupė nepaliks abejingų ir sukurs energingą vakarėlį Vingio parke. Švęskime Vilniaus 700-ąį jubiliejų kartu su viena įsimintiniausių britų grupių!
Viena geidžiamiausių Europos muzikos festivalių grupių – britų „Bastille“ gros nemokamame „Jaunas kaip Vilnius“ festivalyje! Londono ketveriukės hitai „Pompeii“, „Good Grief“, „Of The Night“, „Things We Lost in the Fire“ ir kiti užkariavo viso pasaulio gerbėjų širdis. Energingi, akimirksniu užvedantys publiką šėlsmui muzikantai su merginų numylėtiniu, vokalistu Danu Smithu, žavi dar ir kūrybingais dainų tekstais su užuominomis apie mitologiją ar kultinius filmus.
Taip pat festivalyje tarp pagrindinių koncertų pasirodys ,,Vilnius JJAZZ Ensemble”. Tai profesionalių džiazo atlikėjų orkestras, vadovaujamas lietuvių kompozitoriaus Jievaro Jasinskio. Ansamblis 2022 metais išleido debiutinį albumą „American Stories“. Originalias kompozicijas ansambliui sukūrė Jievaras Jasinskis ir Liutauras Janušaitis. 2022 metais Vilnius JJAZZ Ensemble tapo režisieriaus D. Ulvydo kino koncerto atlikėjais ir R. Gavelio knygos motyvais statomo filmo „Vilniaus Pokeris“ muzikais. Ansamblis taip pat ėmėsi Vilniaus 700 gimtadienio vėliavnešio vaidmens ir kartu su Vilniaus miesto savivaldybe dovanojo Vilniaus miestui nepamirštamą gyvos muzikos šventę.

01:00 FESTIVALIO PABAIGA

Liepos 25 d. visada buvo svarbi Vilniui kaip miesto globėjo šv. Kristoforo gimtadienis, o Vilniui švenčiant 700 metų jubiliejų ši vasaros diena tampa dar ryškesniu įvykiu miesto gyvenime. Kaitinant saulei Vilnius jubiliejų minės kviesdamas ir į vasarišką gimtadienio vakarėlį – nemokamą festivalį „Jaunas kaip Vilnius“. Vingio parkas taps milžiniška muzikos scena, subursiančia įvairių muzikinių stilių muzikantus ir gerbėjus. Festivalio garsas pasklis gal net garsiau už legendinio geležinio vilko kauksmą.

Vilnius sudrebins dangų gitarų garsais, būgnų dundesiu ir trimitų skambesiu – nuo klasikinės muzikos iki pasaulinio garso atlikėjų ir garsiausių lietuvių muzikantų. Vakarėlis po atviru dangumi tęsis visą dieną. Jūsų laukia ne tik muzikos fiesta, bet ir šventė akims. Muziką papildysiantys audiovizualiniai sprendimai suteiks visapusiškų potyrių. Pasiruoškite šėlti – vasaros dienos ilgos, tad prireiks daug jėgų. Ar suspėsite paskui 700-metį Vilnių? Priimkite iššūkį ir švęskite festivalyje „Jaunas kaip Vilnius“.

Gražiausias akimirkas filmuokite, savo įspūdžius fiksuokite ir dalinkitės jais programėlėje „Once in Vilnius”. Pakanka tik programėlę atsisiųsti ir vaizdo įrašą įkelti. Svarbu nepamiršti, kad kiekvienas kadras pretenduoja tapti ilgametražio filmo apie Vilnių dalimi!

Kur: Vingio parkas
Kada: 2023 m. liepos 25 d.
Festivalis nemokamas

Daugiau informacijos rasite: https://www.700vilnius.lt/programos-akcentai/metu-sventes/jaunas-kaip-vilnius-muzikos-festivalis/