2023-10-19 2051 Peržiūros

Atėjęs ruduo mus džiugina savo gamtos grožiu, jaukiais vakarais bei spalvotais lapais, kurie gali tapti ne tik gražia miesto puošmena, bet ir galvos skausmu. Nors tikri rudeniniai orai tik įpusėjo, daugiabučių namų priežiūrą vykdanti įmonė „Mano BŪSTAS“ skuba raminti gyventojus dėl nukritusių lapų.

„Būsto aplinkos“ regiono vadovas Neilas Čijunskas pasakoja, kad nors rudeniniai lapai tampa kiekvieno miesto papuošimu, tačiau įmonės darbuotojai skuba juos tvarkyti.

„Nuolat tvarkome nukritusius lapus. Kartais gali atrodyti, kad kai kur nukritę lapai nėra surinkti, tačiau taip atsitinka dėl to, jog vėjas juos tuoj pat ištaršo, o tuo pačiu metu prikrenta ir naujų lapų. Taip pat svarbu paminėti, kad kai kurie gyventojai leidžia savo vaikams ar augintiniams žaisti jau su surinktomis lapų krūvomis ir jas išardo. Dėl to susilaukiame ir pasipiktinusių gyventojų pranešimų“, – pasakoja N. Čijunskas

Svarbu paminėti, kad „Būsto aplinkos“ darbuotojai yra atsakingi tik už lapų surinkimą. Jų išvežimu rūpinasi Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras.

„Džiaugiamės, kad atsiranda ir geranoriškų gyventojų, kurie prisideda prie aplinkos tvarkymo ir nieko nelaukdami patys prižiūri ir surenka nukritusius lapus. Esame labai dėkingi, kad yra tokių supratingų žmonių, nes juk graži kiemo aplinka yra ir pačių gyventojų nuopelnas. Tačiau į šią savanorišką veiklą gyventojai turi žiūrėti taip pat atsakingai. Surinktus lapus griežtai draudžiama mesti į buitinių atliekų konteinerius ar deginti“, – pasakoja N. Čijunskas

„Mano BŪSTO“ Šiaulių regiono vadovė Roma Janušonienė perspėja gyventojus, kad lapai krenta ir dar kris bei prašo gyventojų kantrybės.

„Nereikėtų nerimauti, yra grafikai ir vežėjai jais vadovaujasi. Maišai dedami ten, kur vežėjams patogiau privažiuoti, todėl nereikėtų sukrauti lapų bet kur, būtina laikytis tvarkos. Šiuo metu turime ypatingai daug darbo, kadangi daugiau lapų pradėjo kristi tik neseniai, atsiradus didesniam šaltukui, todėl prašome gyventojų supratingumo ir kantrybės“, – pasakoja R. Janušonienė.

Kilus klausimams dėl lapų surinkimo, kreiptis į „Mano BŪSTO“ Klientų centrą tel.: 8 700 55 966.

Kilus klausimams dėl lapų išvežimo, kreiptis į Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrą tel. (8 41) 421 599.