2023-07-13 2634 Peržiūros

Pirmą kartą ruošiantis stovyklauti gali iškilti keblumų, o kaip gi tam tinkamai pasiruošti? Ar būtina pirkti brangiausius stovyklavimo reikmenis, ar geriau investuoti į gerą palapinę, o gal kaip tik šiais metais viskas labai pabrango? Atsakymais ir patarimais dalijasi „Decathlon Lietuva“ atstovai.

Be kokių daiktų neišsiverstų nė vienas stovyklautojas?

Priklausomai nuo stovyklavimo stiliaus ir poreikio (su miegu ar be, šeima ar vienas), bet pagrindas visada turi būti palapinė, miegmaišis, miego kilimėlis, maisto ruošimo įranga ir patogi, nuo oro stichijų apsauganti, apranga.

Ar brangus daiktas = geras daiktas?

Nebūtinai. Mes jau daugybę metų rodome, jog lygybės ženklo čia dėti nereikia. Tai yra vienas iš mūsų veiklos tikslų – aukščiausia įmanoma kokybė už prieinamą kainą. Esame atsakingi už dažniausiai parduotuvėje sutinkamų žygių aprangos, aksesuarų bei stovyklavimo įrangos prekinių ženklų kūrimą, vystymą bei pardavimą, todėl nuolat testuojame sukurtus gaminius ir juos tobuliname.

Ar šiais metais stovyklavimui skirtų prekių kainos išaugo lyginant su praėjusiais?

Atsižvelgiant į infliacija kainos kilo, bet mes stengiamės tai kompensuoti ir dėl to pavyko atpiginti populiariausius produktus, tarp jų ir palapines.

Ką patartumėte tiems, kurie nori pradėti stovyklauti, tačiau nežino nuo ko pradėti?

Viskas prasideda nuo planavimo ir pasiruošimo:

  1. Planuokite kur stovyklausite, kokia bus aplinka, ar bus šalia vandens telkinys, kad galėtumėte atitinkamai pasiruošti. Gal reikia įsigyti kompaktišką nešiojamą dušą? Taip pat šalia vandens telkinių temperatūra atvėsta, gal reikia pasirūpinti papildoma apranga ir t. t.
  2. Ar bus kaip pasigaminti maistą ir ar turite gaminimui skirtą įrangą?
  3. Pasirūpinkite tinkama stovyklavimo įranga – palapinė, miegmaišis, apranga.
  4. Pasidomėkite orų prognoze.
  5. Pasirūpinkite atliekų tvarkymu.
  6. Pasirūpinkite bent mažu pirmosios pagalbos rinkiniu.

Ar ruošiantis stovyklauti didžiausią dėmesį reikia skirti palapinės paieškoms? Kaip tinkamai ją išsirinkti?

Tikrai taip, juk palapinė taps jūsų namais stovyklavimo metu, todėl svarbu jog ji būtų patogi ir galėtumėte gamtoje jaustis kaip namie. Pas mus turite galimybę pasirinkti iš daugybės palapinių įvairiems stovyklavimo poreikiams nuo šeimyninių iki skirtų vienam asmeniui.

Pasirinkdami apgalvokite:

  1. Talpa – kiek asmenų palapinė turi talpinti ?
  2. Kaip palapinę transportuosite – automobiliu, dviračiu, o gal keliausite į žygį pėsčiomis ? Nuo to priklausys pasirinkimas – svoris ir transportavimo patogumas.
  3. Dizainas ir funkcijos. Ar reikia papildomos erdvės daiktams, ar norite jog palapinė išlaikytų vėsą ir nepraleistų šviesos, ar jums svarbu greitas pastatymas, o gal svarbu iš kokių medžiagų palapinė pagaminta, pavyzdžiui, eko medžiagos be dažų?

Mes patys esame širdingi gamtos ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai. Mūsų pačių komanda kuria novatoriškus produktus ir testuoja technologijas, vienos iš jų – „FRESH & BLACK“ ir „EASY“.

Patentuotas „FRESH & BLACK“ išorinis audinys palaiko vėsą ir užtikrina tamsą net šviečiant rytinei saulei, todėl geras miegas garantuotas. Gauname atsiliepimų iš šeimų, kad stovyklavimas gamtoje tapo labai malonus ir paprastas šio technologijos dėka – vaikai sklandžiai miega pietų, o visa šeima miega ir ilsisi net ryte tekant saulei. Technologija „EASY“ suteikia galimybę pastatyti palapinę be atramų tik per 2 sekundes.