2023-08-22 863 Peržiūros

Jau šį trečiadienį, rugpjūčio 23 d., 19 val. Nemuno saloje skambės koncertinė programa „Baltijos keliui atminti“.

Renginio organizatorius festivalis „Operetė Kauno pilyje“ ir Kauno bigbendas bei solistai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių atvykusiems dovanos įspūdingą koncertą. Nuo kylančio Mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ stogo bus minimas itin reikšmingo įvykio mūsų šalies istorijoje – Baltijos kelio – metinės.

Baltijos kelias – viena svarbiausių politinių demonstracijų Baltijos valstybių istorijoje. Ši taiki manifestacija įvyko dar 1989 m. rugpjūčio 23-ąją, kurios metu lietuviai, latviai ir estai drauge susijungė į 600 kilometrų siekiančią žmonių grandinę ir tokiu būdu pademonstravo visam pasauliui, kad yra pasiruošę taikiai kovoti dėl nepriklausomybės. Minėtą dieną apie 2 milijonai žmonių susikibo rankomis nuo Vilniaus iki Talino ir nutiesė kelią ne tik į Nepriklausomybę, bet ir į modernią ateitį.

Karo veiksmų Ukrainoje kontekste šios dienos minėjimas įgauna dar didesnę prasmę. Dėl šios priežasties Kauno bigbendas šiais metais paruošė išskirtinę muzikinę programą „Baltijos keliui atminti“.

Kviečiame 19 val. atvykti prie Nemuno saloje esančio mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“ stogo ir pasidžiaugti NEMOKAMU renginiu.