2024-08-27 747 Peržiūros

Staiga pro lubas besiveržiantis vanduo ne juokais išgąsdino Kalniečių gatvėje gyvenančią kaunietę Danutę. Moteris skubiai kreipėsi į „Mano BŪSTO“ avarinę tarnybą ir sulaukusi žaibiškos pagalbos džiaugėsi, kad viskas baigėsi laimingai.

„Sėdžiu namuose ir kai pradėjo iš viršaus per siūlę bėgti vanduo, labai išsigandau, nes visai neseniai buvau pasikeitusi baldus, bijojau, kad susigadins. Tai paskambinau į „Mano BŪSTO“ avarinę ir laukiau, kol vyrukai atvažiuos“, – pasakoja kaunietė.

Danutei ilgai laukti specialistų pagalbos neteko.

„Paskambinau 11:20 ir jau 11:40 avarinės darbuotojai buvo pas mane. Viską nufotografavo ir skubėjo užsukti vandenį, bet kaip tik sutiko tą kaimyną ir viskas dar greičiau išsisprendė.

Pasirodo kaimynas paliko veikiančią skalbimo mašiną, trūko šalto vandens vamzdis ir visas vanduo pradėjo bėgti ant žemės. Tik „Mano BŪSTO“ dėka šį kartą viskas baigėsi laimingai, todėl esu labai dėkinga“, – greitai išspręsta situacija džiaugiasi Danutė.

Svarbu atsiminti prieš išvykstant

Vieni pirmųjų žingsnių, kuriuos rekomenduoja „Mano BŪSTO“ specialistai – išeidami iš namų nepalikite veikiančių buitinių prietaisų, o išvažiuodami ilgesniam laikui – užsukite vandens tiekimą. Vandentiekio ir kanalizacijos avarijos sudaro apie 50 proc. visų iškvietimų, todėl vandens užsukimas gali padėti išvengti didžiulių nuostolių.

Paliekant namus net ir savaitgaliui, reiktų atkreipti dėmesį į elektros ar dujinius prietaisus: ištraukti elektros prietaisų, išmaniųjų įrenginių kištukus iš rozečių, užsukti dujas. Tai sumažina gaisro riziką.

Jei planuojate išvykti toliau ir ilgesniam laikui, rekomenduojama palikti atsarginius raktus giminėms ar kaimynams. Jie galės prižiūrėti jūsų būstą ir greitai reaguoti, jei bute įvyktų nelaimė.

Dar viena svarbi taisyklė – pasidalinkite savo naujausiais kontaktais su namo administratoriumi. „Mano BŪSTO“ specialistai pabrėžia, kad jie bus bene pirmieji, kurie susisieks su buto, kuriame įvyko avarija, šeimininkais ir imsis gelbėti jų turtą, tad nurodyti kontaktus labai svarbu.