2024-02-22 620 Peržiūros

Viename Kauno daugiabutyje gyvenanti „Mano BŪSTO“ klientė džiaugiasi, kad iškilus netikėtoms ir stresą keliančioms situacijoms su jomis greitai susidoroja savo srities profesionalai.

Baltijos gatvėje gyvenanti kaunietė sako, kad „Mano BŪSTO“ darbuotojai ne tik draugiški, bet ir reaguoja žaibišku greičiu.

„Kai bute pradėjo iš vamzdžio lašėti vanduo, tai baisiausiai sustresavau. Nieko nelaukdama paskambinau „Mano BŪSTUI“ ir darbuotoja pasakė, kad specialistai atvyks per kelias val. Bet tiek laukti nereikėjo. „Mano BŪSTO“ darbuotojai atvažiavo per 45 min. ir viską labai greitai sutvarkė. Kadangi dar ir lemputė buvo perdegusi, tai ir ją įsuko. Labai džiaugiausi, kad taip maloniai bendravo“, – pasakoja kaunietė.

Netrukus kaunietei ir vėl prireikė „Mano BŪSTO“ pagalbos, tačiau šį kartą problema buvo rimtesnė. Iš kriauklės besiveržiančios putos įspėjo apie vieną dažniausiai pasitaikančių problemų.

„Kitą kartą kriauklė pradėjo gurguliuoti, tai ir vėl paskambinau „Mano BŪSTUI“. Taip jau sutapo, kad ir vėl atvažiavo tie patys malonūs vyrukai. Nors būtų reikėję laukti apie 4-8 val., tačiau ir šį kart labai greitai atvyko. Nors problema buvo bendrojo naudojimo vamzdyne, bet jie greit viską sutvarkė. Jei ir vėl bus panašių situaciją, kitą kartą nieko nelaukus skambinsiu „Mano BŪSTUI“, – džiaugiasi kaunietė.

„Mano BŪSTO“ avarinės tarnybos specialistai atkreipia dėmesį, kad dažniausiai gyventojai ir skambina dėl užsikimšusios kanalizacijos bėdų. Laimei galima imtis prevencinių veiksmų, kurie ne tik padės išvengti nemalonumų, bet ir apsaugos nuo neplanuotų išlaidų:

• Išvykdami savaitgaliui ar ilgesniam laikui užsukite vandens padavimo ventilius. Įvykus gedimui išvengsite užliejimo.
• Nemeskite pašalinių daiktų (higienos priemonių, sauskelnių, paviršių valymo šluosčių, maisto atliekų, gyvūnų kraiko) į klozetą. Atminkite – klozetas nėra šiukšliadėžė.
• Nepilkite kavos tirščių, riebalų ar kitų atliekų į plautuvę.
• Periodiškai tikrinkite buitinių prietaisų (maišytuvų, klozetų, skalbimo mašinų, indaplovių ir t.t) pajungimo žarneles. Pastebėję įtrūkimus ar korozijos požymius, nedelsiant jas pakeiskite arba kvieskite meistrą.
• Profilaktiškai specialia chemija valykite kanalizacijos tinklus, tačiau griežtai vadovaukitės gamintojo nurodymais. Neimprovizuokite.
• Virtuvėje, plaudami indus, naudokite šiltą, o ne vėsų vandenį arba profilaktiškai periodiškai paleiskite karštą vandenį, kad dalinai ištirpintumėte vamzdynuose susikaupusius riebalus.

„Mano BŪSTO“ avarinė dirba 24 val. per parą, be poilsio dienų ir, įvykus avarijai, visada pasirengusi padėti gyventojams.