2024-05-09 684 Peržiūros

Viename V. Krėvės pr. gyvenantis kaunietis džiaugiasi, jog prie jo daugiabučio esantis kiemas, kurį administruoja „Mano BŪSTAS“, blizgėte blizga.

Neretai dėl daugiabučių aplinkos tvarkymo padėkų sulaukianti „Mano BŪSTO“ bendrovė džiaugiasi ir šiandien sulaukusi gražaus žodžio iš kauniečio:

„Dėkoju už puikiai atliekamą jūsų darbą. Teritorija sutvarkoma fantastiškai“, – džiaugiasi vyras.

Tačiau gyventojai ne tik džiaugiasi pokyčiais, bet ir pateikia įmonei nemažai klausimų dėl teritorijos priežiūros. Šiuo metu aktualiausias – žolės pjovimas.

„Tvarkydami daugiabučio aplinką mes ne tik pjauname žolę, bet ir genime gyvatvores, genime ir kertame medžius, ravime, laistome augalus bei juos sodiname. Standartiškai žolė pjaunama 5 kartus per sezoną be surinkimo, tačiau už papildomą mokestį gyventojai gali rinktis ir dažnesnį pjovimą, ir surinkimą“, – pasakoja už aplinkos tvarkymą atsakingas regiono vadovas Neilas Čijunskas.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į medžių genėjimą bei kirtimą. Šiuo metu jau draudžiama kirsti ir genėti medžius, nes prasidėjo intensyviausias laukinių paukščių veisimosi laikotarpis, kuris įprastai trunka nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d.

Nors minėta taisyklė turi išimčių ir negalioja privatiems želdiniams, tačiau bendrovės atstovas prašo būti sąmoningais ir šiuo laikotarpiu netrikdyti paukščių perėjimo.

„Mano BŪSTO“ atstovai džiaugiasi, galėdami rūpintis daugiabučių aplinkos priežiūra ir kviečia vadovautis Kauno miesto nustatytomis taisyklėmis, kurių laikantis kaimynystė bus dar gražesnė:

• Nereikalingi daiktai. Negalima palikti, padėti, išmesti nenaudojamų ar sugedusių, sulūžusių daiktų, įrenginių viešoje vietoje, miško teritorijoje, žaliuosiuose plotuose.
• Atliekos. Neverskite ar nelaikykite atliekų tam tikslui nepritaikytose vietose, neišmeskite bet kokių atliekų gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešose vietose ir kitur, nemeskite nuorūkų, popieriaus, įvairių atliekų ar kitaip neterškite aplinkos, nepalikite bet kokių atliekų šalia konteinerių.
• Paukščių lesinimas. Nelesinkite paukščių viešose vietose.
• Išmatos. Nepalikite nesurinktų vedžiojamų naminių gyvūnų (šunų, kačių, arklių ar kt.) išmatų.