2024-03-05 1206 Peržiūros

Jau nuo šio penktadienio, kovo 8-10 dienomis, vilniečius ir miesto svečius džiugins didžiausia rankdarbių kūrėjų mugė. Būtinai užsukite, o mes dalijamės renginio programa.

Kovo 8 d. (penktadienis)

• 14 val. Teatralizuotos Šv. Kazimiero eitynės (nuo Nepriklausomybės a.).
Kasmet Kaziuko mugės pradžią skelbia Šv. Kazimieras, Gedimino prospektu Katedros link žygiuodamas drauge su amatininkais, folkloro ansambliais, Kaziuko mugės šaukliais, įvairiais istoriniais personažais. Šiemet, minint Lietuvos Dainų šventės šimtmetį, eisenos dalyviai praeivius kvies kartu dainuoti mugės pagrindiniu šūkiu tapusią lietuvių liaudies dainą „Eisva mudu abudu“. Prie teatralizuotų eitynių šiais metais prisijungs trijų metrų aukščio lėlės – mergelė ir bernelis, kaip pagrindinis visų lietuvių liaudies dainų simbolis.

15 val. Iškilmingas mugės atidarymo koncertas (Katedros a.).
Atlikėjų duetas Karolis Ramoška ir Marija Grabštaitė, drauge su perkusininku Sigitu Gailiumi, specialiai Kaziuko atidarymui paruošė lietuvių liaudies kūrinių programą, įvilktą į šiuolaikinės muzikos rūbą.

Kovo 9 d. (šeštadienis)

• 10-18 val. Pramoginiai renginiai ir koncertai (Katedros a.).

• 11-17 val. Vaikų Kaziukas (Prekybos centre G9).
Vaikų rankdarbių mugėje vyks senųjų amatų dirbtuvėlės: bus rišamos verbos ir šiaudiniai sodai, lipdomos keramikinės švilpynės, drožiami šaukštai ar medinės lėlės, dekorupjami tradiciniai meduoliai ir kitus skanėstai. Vida ir Zigmas Meškuliai pakvies mažuosius lankytojus drauge dainelę sudainuoti ir linksmą šokį sušokti.

Kovo 10 d. (sekmadienis)

• 14 val. Geriausiųjų amatininkų apdovanojimai ir uždarymo koncertas (Katedros a.).
Tradiciškai bus apdovanoti geriausi mugės amatininkai už meistrystę ir kūrybiškumą puoselėjant tradicinius amatus bei kuriant originalius dirbinius derinant rankų darbą bei šių dienų technologijas ir medžiagas.
Apdovanojimus vainikuos neeilinis liaudiškos ir elektroninės muzikos projektas Elektro Folk LT. Liaudies melodijos ir tekstai atgis įvairiausių žanrų kontekste. Nuo Drum’n’Bass, House, EDM iki Pop Rock stilių.