Kas gali būti geriau vėsų rudens vakarą už kreminę, šiltą, burnoje tirpstančią moliūgų sriubą. Dalijamės būtent tokios sriubos receptu, kurį išbandę kitos moliūgų sriubos jau nebenorėsite.
Jums reikės:
• 1 kg nulupto moliūgo;
• 1 kg nuluptų morkų;
• 1 svogūno;
• 5 česnako skiltelių;
• 100 g lydyto sūrelio;
• rūkytos paprikos miltelių;
• saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
• druskos;
• pipirų;
• alyvuogių aliejaus;
• skrudintos duonelės.
Gaminimo eiga
- Morkas, moliūgą, svogūnus ir česnako skilteles supjaustykite stambiais gabalėliais, suberkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
- Iškepusias daržoves, kartu su susidariusiu skysčiu, suberkite į puodą, susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek vandens ir užvirkite.
- Užvirusią sriubą nuimkite nuo kaitros, įdėkite lydytą sūrelį ir viską gerai išmaišykite, kol sūrelis ištirps.
Štai ir viskas! Skanaus!