2024-09-26 20637 Peržiūros

Kas gali būti geriau vėsų rudens vakarą už kreminę, šiltą, burnoje tirpstančią moliūgų sriubą. Dalijamės būtent tokios sriubos receptu, kurį išbandę kitos moliūgų sriubos jau nebenorėsite.

Jums reikės:

• 1 kg nulupto moliūgo;
• 1 kg nuluptų morkų;
• 1 svogūno;
• 5 česnako skiltelių;
• 100 g lydyto sūrelio;
• rūkytos paprikos miltelių;
• saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
• druskos;
• pipirų;
• alyvuogių aliejaus;
• skrudintos duonelės.

Gaminimo eiga

  1. Morkas, moliūgą, svogūnus ir česnako skilteles supjaustykite stambiais gabalėliais, suberkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
  2. Iškepusias daržoves, kartu su susidariusiu skysčiu, suberkite į puodą, susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek vandens ir užvirkite.
  3. Užvirusią sriubą nuimkite nuo kaitros, įdėkite lydytą sūrelį ir viską gerai išmaišykite, kol sūrelis ištirps.

Štai ir viskas! Skanaus!