2024-06-04 1837 Peržiūros

Birželio 7 d. į Vilnių kartu su vasara grįžta kultūros festivalis –„Kultūros naktis“. Miesto gyventojų ir svečių laukia paveikslai miesto gatvėse, šokančios figūros, naktį skambantis senamiestis, aidintys teatro balsai, komedijos kaukės, tragedijų ašaros, miestą kuriantys vietos menininkų ir užsienio kūrėjų pasakojimai. „Kalba vilniečiai“ kviečia nepraleisti progos ir apsilankyti!

„Kultūros naktis“ kasmet kviečia pamatyti Vilnių kaip vieną ryškiausių Europos kultūros centrų, telkiantį gausybę talentingų, įvairių ir nuostabą keliančių kūrėjų – čia galima rasti ir aukščiausios prabos klasikinių meno formų, ir menininkų peržengiančių tiek žanro, tiek savo, tiek žiūrovo vaizduotės ribas, bandančias apibrėžti, kur prasideda ir kur baigiasi meno kūrinys.

Nors „kultūros nakties“ fenomenas kiek anksčiau užgimė Vakarų Europos sostinėse, Vilniaus „Kultūros naktis“, globojama pačios Vilniaus miesto savivaldybės, jau tapo neatsiejama miesto dalimi – šiemet ji švenčia aštuonioliktąjį gimtadienį. Kasmetinis renginys pritraukia per 100 kultūros projektų – daugiau nei 700 menininkų, gausybę įvairių kultūros organizacijų, menininkus iš viso pasaulio. Festivalio metu sostinė virsta viena didele meno scena, didesne už bet kurį koncertinį stadioną – kasmet į miesto kultūrinę panoramą pažvelgia 150 000 – 200 000 lankytojų, o miesto kūrėjams tai – išskirtinė proga pristatyti savo kūrybinius projektus, pranokstanti bet kurią meno ar literatūros mugę Lietuvoje.

Renginių gausą ir įvairovę atspindi ir plati festivalio geografija – festivalio renginiai, nors telkiasi miesto centre, vis tvirčiau plečiasi ir į paribį – iki pat Naujosios Vilnios ir jos Dūmų fabriko.

Visą festivalio programą rasite čia: https://kulturosnaktis.lt/programa/

Jau įprasta, kad visi festivalio „Kultūros naktis“ renginiai yra nemokami – tai menininkų, kultūros organizacijų, Vilniaus miesto savivaldybės ir festivalio partnerių, tarp kurių šiemet Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, CAFFEINE kavinių tinklas, autorių teises ginanti asociacija LATGA, Lietuvos valdovų rūmai ir kiti, dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.

Visą naujausią informaciją rasite festivalio socialiniusoe tinkluose @kulturosnaktis ir www.kulturosnaktis.lt