2021-07-30 1543 Peržiūros

Pasibaigus karantinui įvairios kavinės tapo didžiausiu miesto traukos centru. Vieni užsuka suvalgyti desertą, kiti pavakarieniauti ar atrasti dar neragautų skonių. „Kalba vilniečiai“ redakcija išrinko Vilniaus mieste esančias vietas, kuriose galėsite paskanauti įvairių virtuvių patiekalų, pasigėrėti virtuvės šefų šedevrais bei pasmaližiauti ypatingais desertais.

Downtown Food Hall

Smetonos gatvėje įsikūrusi vieta, kurioje apsilankę tikrai rasite ką paragauti. Galėsite išsirinkti patiekalus net iš 14 skirtingų virtuvių. Įvairių skonių spalvas atrasite meksikietiškoje ir vegetariškoje virtuvėje, kinų virtuvė kvies paragauti autentiškų patiekalų bei tikrai maloniai nustebsite užsisakę bowl‘ą. Ieškantys pietryčių Azijos sriubų būtent čia jas ir ras, o neišbandyti garsiųjų BAO sumuštinių – tikra nuodėmė.

Ir tai dar ne viskas! Čia rasite ir nedidelę, bet labai jaukią Kino deli filmų salę, kurioje galėsite mėgautis skirtingų žanrų filmais.

Užupio picerija

Jei norėsite paragauti tikros itališkos picos, neapsirinksite apsilankę Užupyje esančioje picerijoje. Čia jus pasitiks ne tik puiki atmosfera, draugiškas personalas, bet ir nepamirštamo skonio itališki patiekalai. Skanaukite įvairių itališkų užkandžių, naminių ravioli, šilkinio skonio bulvinukų bei į patį Neapolį nukeliančių picų. Desertui verta paragauti tradicinio itališko deserto „Tiramisu“.

Džiugu ir tai, kad Užupio picerija yra vienintelė oficialiai akredituota Neapolio stiliaus picerija Baltijos šalyse, tad čia užsukę galėsite būti ramūs – skanesnės picos Lietuvoje nerasite.

Panama Food Garden

Žvėryne įsikūręs restoranas maloniai nustebins ne tik patiekalais, bet ir aplinka. Maistu galėsite mėgautis viduje arba lauke, kuriame jūsų lauks medžių pavėsyje esanti terasa. Nors čia dominuoja jūros gėrybių patiekalai, tačiau ieškantys naujų jautienos, antienos ar vištienos skonių – būtinai užsukite. Desertui pasirinktas tradicinis prancūziškas Creme brulee puikiai užbaigs apsilankymą išskirtinio grožio vietoje.

Ali šokoladinė

Didelę desertų įvairovę galėsite atrasti Vilniaus ir Saltoniškių gatvėse esančiose šokoladinėse. Iš pirmo žvilgsnio Jus tikrai pakerės išvaizda, o skonis – nepakartojamas. Ragaukite tortus, pyragaičius, eklerus ar ledus, kurie atvėsins karštomis vasaros dienomis. Viskas čia – lyg meno kūrinys, tik valgomas ir leidžiantis bent trumpam sustoti bei pasimėgauti akimirka. Prie saldėsių galėsite pasirinkti šaltos ar įprastos kavos, kuri tik dar labiau sustiprins įspūdingų desertų skonių gamas.