2023-08-17 993 Peržiūros
saugomos teritorijos

Vasara eina į pabaigą, tačiau vis dar yra laiko aplankyti įspūdingus Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus bei sudalyvauti Saugomų teritorijų paso konkurse.

Iki rugpjūčio 31 d. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kviečia aplankyti nacionalinius ir regioninius parkus, pasiimti Saugomų teritorijų pasą bei kiekviename parke užsidėti antspaudą ir sudalyvauti konkurse.

Saugomų teritorijų PASĄ (lankstinuką) galima pasiimti lankytojų centruose arba patiems atsispausdinti – https://vstt.lrv.lt/uploads/vstt/documents/files/VSTT_PASAS_A4_spausdinimui.pdf

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba
Nuotr. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba

Antspaudus Saugomų teritorijų pase galite užsidėti nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose arba prie jų įėjimo lauke įrengtose vietose.

Surinkusieji 35 antspaudus (5 nacionalinių, 30 regioninių parkų), kviečiami atvykti į Nacionalinį saugomų teritorijų lankytojų centrą Vilniuje, kuriame gaus knygą apie saugomas teritorijas arba kuprinę dovanų. Tie, kurie aplankys visus Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus, tie laimės prizą – knygą apie Lietuvos saugomas teritorijas. O kurie papildomai įsigis ir savanorišką lankytojo bilietą kiekviename parke bei parems saugomą teritoriją, papildomai gaus dar ir kelioninę kuprinę.

Informaciją apie saugomas teritorijas rasite čia: https://saugoma.lt/lt/