2023-07-20 1627 Peržiūros

Sukate galvas, kaip panaudoti braškes? Siūlome pasigaminti naminį braškių limonadą, kuris ir puikiai atgaivina, ir tiks prie grilio patiekalų, o mažieji smaližiai prašys dar ir dar.

Jums reikės:

• 300 g braškių;
• 1 citrinos;
• 2 v. š. medaus;
• 1 l gazuoto vandens;
• ryšulėlio mėtų;
• ledukų.

Paruošimo eiga

  1. Nuplaukite braškes ir nuskabykite kotelius.
  2. Išspauskite citrinos sultis ir nutarkuokite citrinos žievelę.
  3. Į indą suberkite braškes, citrinos žievelę bei mėtų lapelius (pagal norimą skonį), supilkite citrinos sultis ir medų bei viską gerai sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  4. Gautą braškių, medaus, citrinų ir mėtų masę perkoškite per sietelį, jei norite, kad limonadas turėtų mažiau nuosėdų ir būtų malonesnės konsistencijos.
  5. Į ąsotį, pagal poreikį, suberkite ledukus, supilkite gazuotą vandenį ir braškių masę bei viską gerai išmaišykite.
  6. Patiekimui naudokite mėtų lapelius ir braškių griežinėlius.

Skanaus!