Užklupus šaltiems orams norisi pasigaminti kažką jaukaus, šilto ir nesudėtingo, o tam neabejotinai tinka sriubos. Siūlome išsivirti lengvai paruošiamą ir sočią pomidorų sriubą bei dalijamės jos receptu.
Jums reikės:
• 430 g raudonųjų konservuotų pupelių čili padaže;
• 800 g konservuotų pomidorų;
• 250 ml naminio sultinio arba 1 sultinio kubelio ir 250 ml vandens;
• 1 didelio svogūno;
• 4 skiltelių česnako;
• aitriųjų pipirų arba aštrių prieskonių (pagal skonį);
• sūrio.
Paruošimo eiga
• Keptuvėje pakepinkite stambiai pjaustytą svogūną, česnakus ir prieskonius.
• Keptuvę atidėkite į šalį ir pasiruoškite puodą. Į puodą supilkite naminį sultinį arba vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, pupeles bei pomidorus.
• Puodo turiniui užvirus sudėkite ir keptuvėje kepusį svogūną, česnakus bei prieskonius, o kai viskas dar kartą užvirs, sumažinkite viryklės kaitrą ir sriubą virkite apie 20–30 min.
• Išvirusią sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, supilstykite į dubenėlius ir viršų papuoškite norimos rūšies sūriu, pavyzdžiui, kietuoju, feta ar fermentiniu.
Prie sriubos puikiai tiks: prancūziškas ar česnakinis batonas, sumuštinis su sūriu, duonos skrebučiai.