2024-07-18 2060 Peržiūros

Vakarų Lietuvos ir Šiaulių bei Radviliškio rajonų gyventojai gali saugiau ir patikimiau naudotis elektros energija savo buityje. Įmonės „Mano BŪSTAS“ įgyvendintos programos metu butuose buvo pakeista žymi dalis gamtinių dujų balionų elektros viryklėmis – mažėjo nelaimingų atsitikimų dėl dujų nuotėkio rizika.

Gyvenimo kokybė gerėja

„2021-2023 metais Vakarų Lietuvoje buvo atsisakyta 2585 dujų balionų, už kuriuos gyventojams, įsigijusiems elektrines kaitlentes, suteikta 544 600 eurų kompensacijų“, – skaičiuoja „Mano BŪSTO“ inžinerinių darbų produktų vadovas Julius Paulauskas.

Šiaulių ir Radviliškio regione per tą patį laikotarpį buvo pakeisti 675 SND (suskystintų naftos dujų) balionai, suteikiant 135 800 eurų kompensacijų gyventojams. Saulės mieste papildomai buvo pakeisti 73 balionai, už kuriuos šiauliečiai sulaukė 14 600 eurų paramos.

„Menkstantis dujų balionų naudojimas butuose rodo, kad gyventojai tampa sąmoningesni. Džiaugiamės galėdami tiesiogiai prisidėti prie geresnės mūsų klientų gyvenimo kokybės“, – teigia J. Paulauskas.

Atnaujino elektros instaliaciją

Įgyvendinant šią programą, tuo pačiu buvo atnaujinta pavojų kėlusi sena elektros instaliacija daugiabučiuose.

„Programos metu pasirūpinome elektros instaliacijos atnaujinimu namų laiptinėse, naujų laidų iki elektrinių viryklių tiesimu. Butuose buvo prijungtos naujai įsigytos elektrinės kaitlentės, kurios pakeitė iki tol naudotus dujų balionus“, – pasakoja J. Paulauskas.

Visus elektros instaliacijos darbus kompensavo Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), o kiekvienam gyventojui, kuris įsigijo elektrinę viryklę vietoj dujų baliono, buvo suteikiama kompensacija iki 242 eurų.

„Mano BŪSTO“ specialistai visapusiškai padėjo gyventojams – tvarkė visus formalumus ir dokumentaciją, atliko reikalingas procedūras, reikalingas paramai gauti. „Mūsų aptarnaujamų namų gyventojams beliko įsigyti kaitlentes“, – sako J. Paulauskas.

Ne tik miestuose

Darbai vyko ne tik rajonų centruose, bet ir miesteliuose. Dujų balionai buvo keičiami Panevėžyje, Pasvalyje, Nardeikiuose, Liudynėje, Dembavoje, Krekenavos miestelyje, Katinų ir Mikoliškio kaimuose.

Moderniomis viryklėmis naudojasi ir „Manp BŪSTO“ klientai, gyvenantys Klaipėdoje, Neringoje, Šakiuose, Baptuose ir Gelgaudiškio kaime.

Tęsia darbus

„Šiemet toliau tęsiame programą – galimybę atsisakyti pavojų keliančių dujų balionų ir pakeisti juos elektrinėmis viryklėmis turės dar daugiau gyventojų“, – teigia J. Paulauskas.

Vakarų Lietuvoje planuojama pakeisti 383 dujų balionus, už kuriuos bus suteikta 107 600 eurų kompensacijų.

Šiaulių ir Radviliškio regione „Mano BŪSTAS“ planuoja pakeisti 75 dujų balionus, už kuriuos numatyta 19 000 eurų kompensacijų. Šiauliuose bus atsisakyta 3 balionų, kaitlentėms įsigyti bus suteikta 600 eurų parama.