2024-06-05 526 Peržiūros

Gegužės 31-ąją, penktadienio vakarą, Klaipėdoje vyko Europinė Kaimynų diena, kurią pirmą kartą šiame mieste suorganizavo „Mano BŪSTAS“.

Penktadienį vykusiame nuotaikingame gyventojų susibūrime šalia daugiabučių rinkosi linksmai nusiteikę gyventojai. Daugiau nei 100 kaimynų buvo kviečiami artimiau susipažinti, bendrauti, žaisti įvairius lauko žaidimus ir mėgautis nemokamais užkandžiais.

Renginys vyko Taikos pr. 88, 88A ir Alksnynės g. 3 namų kieme. Gyventojų laukė ir juos pasitiko Klientų atstovai, kurie dovanojo žalius ir baltus balionus bei kvietė švęsti šią ypatingą dieną drauge. Svečiai galėjo vaišintis spurgomis, ledais, spragėsiais bei kukurūzų burbuolėmis, žaisti jenga, cornhole ir žiedelių rodeo žaidimus.

Kaimynų dienoje dalyvavę gyventojai dėkojo „Mano BŪSTUI“ ir džiaugėsi, kad tokia graži iniciatyva įvyko būtent jų mieste.

„Esame labai laimingi ir tikrai maloniai nustebinti, kad „Mano BŪSTAS“ pasirinko būtent mūsų didelę bendruomenę. Tokių didelių ir nuoširdžių švenčių mums trūko, tad labai tikimės, kad tai taps tradicija, juk taip smagu susipažinti bei leisti laiką drauge su kaimynais“, – šventės įspūdžiais dalinosi gyventojai.

Pernai įmonė suorganizavo net tris Kaimynų dienos šventes Vilniaus mieste, 2022 metais klientams siuntė video sveikinimą, o 2021 metais surengė tik jiems skirtą šventę su muzikos grupe „Sisters on Wire“.

2020-aisiais, po karantinu apkartinto laikotarpio, „Mano BŪSTAS“ kaimynus kvietė garsiai ištarti „Aš Tavęs Pasiilgau“. 2018, 2017 ir 2016 metais įmonė organizavo „Metų kaimynų rinkimus“. Prieš šešerius metus bendrovė surengė ir gražiausių Lietuvoje daugiabučių balkonų bei šalia namų įrengtų gėlynų konkursą.

Pasak „Mano BŪSTO“ Klaipėdos verslo atstovavimo grupės vadovės Julijos Gedminienės, uostamiestyje šis renginys vyko pirmą kartą, tačiau veikiausiai ne paskutinį.

„Šiais metais nusprendėme pradžiuginti Klaipėdą, kadangi čia yra labai daug puikių, nuoširdžių ir bendruomeniškų klientų. Pasirinkome šį namų kvartalą, nes čia labai draugiški kaimynai. Pagrindinė mūsų idėja – kad kaimynai susitiktų vienoje erdvėje ir susipažintų, bendrautų, praleistų kartu laiką. Mes pasirūpinome lauko žaidimais, kad būtų kuo užsiimti, taip pat paruošėme maisto ir muzikos, kad galėtų pašokti. Tad pagrindinė misija – kad visi bendrautų, gerai praleistų laiką ir kad ne tik mes, bet ir jie patys tęstų šią tradiciją, kad susitiktų vieną kartą per mėnesį pabūti kartu ar vienas pas kitą užeitų kavos. Norime skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą“, – sakė „Mano BŪSTO“ atstovė.