2023-12-01 1288 Peržiūros

Penktadienio naktį Žvėryne, Birutės g., kilo didžiulė nelaimė – gaisras mediniame daugiabutyje. Įvykio vietoje be pastogės likusiems gyventojams įmonės atstovai teikia pagalbą: parūpino šiltų užkandžių, arbatos, organizuoja daiktų perkraustymą.

Iš visų galimų nelaimingų atsitikimų, kurie gali užklupti namus, gaisras sukelia daugiausiai nuostolių. Ši, brangiausiai gyventojams kainuojanti nelaimė, dažnai ištinka ne tik alinančių karščių metu, bet ir žiemą.

Šį kartą liepsna pasiglemžė Birutės g. esančio dviejų aukštų namo stogą. Gyventojai, apie 2.30 val. išgirdę triukšmą pamatė liepsnas ir nedvejodami paskambino į Priešgaisrinę avarinę tarnybą 112.

Gausios ugniagesių pajėgos jau spėjo numalšinti penktadienio naktį kilusį gaisrą, tačiau gyventojai liko be namų. Avarinės būklės name pavojinga gyventi, todėl šiandienos vakarą gyventojai, pasiėmę savo daiktus, deja, bet turės jį palikti.

„Mano BŪSTAS“, nelaimės ištiktiems žmonės, stengiasi padėti kuo tik gali. Vaišina kava, arbata, parūpino šiltų užkandžių. Kadangi po gaisro namas pripažintas avarinės būklės ir jame uždrausta lankytis, įmonės darbuotojai organizuoja transportą ir padės gyventojams persikraustyti bei persivežti daiktus.

Toliau bus sprendžiama dėl sudegusių pastato konstrukcijų atstatymo.