2023-07-13 7850 Peržiūros

Kad ir kaip viliojančiai skamba pusryčiavimas ar knygos skaitymas balkone, tačiau į svečius užsukę nepageidaujami vabzdžiai gali sugadinti ne tik smagius pasisėdėjimus, bet ir ne juokais apkartinti kasdienybę. „Mano BŪSTAS“ dalijasi patarimais, kaip savarankiškai išnaikinti skruzdes, o nepavykus – rekomenduoja kreiptis į specialistus.

Internete rasite aibes patarimų, kaip kovoti su skruzdėlėmis, tačiau yra viena pagrindinė taisyklė – nepalikite maisto likučių, nešvarių indų ir palaikykite švarą savo namuose.

Laikydamiesi minėtos taisyklės toliau galite imtis laiko patikrintų ir efektyvių liaudiškų metodų, tačiau atminkite, jog skruzdžių kolonija dar neturėtų būti užsiveisusi jūsų daugiabučio namo balkone ir skruzdės pas jus turėtų atvykti tik pasimaitinti.

Laiko patikrinti liaudiški metodai

Pabarstykite balkone vietas, kuriose matote daugiausiai skruzdžių, cinamonu, juodaisiais maltais pipirais, aitriosios paprikos milteliais ar sausais kavos tirščiais. Šie vabzdžiai nemėgsta aitrių kvapų, tad turėtų kaip mat palikti jūsų namus.

Kitas ne mažiau veiksmingas būdas padėsiantis išnaikinti pasimaitinti užsukusias skruzdes – actas arba citrusinių vaisių žievelių nuoviras. Įsipilkite acto į buteliuką su purkštuku ir gausiai apipurškite balkono grindis.

Norėdami naudoti citrusinių vaisių žievelių būdą, žieveles užpilkite vandeniu santykiu 1:1, pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, gautą ir atvėsusį skystį nukoškite per sietelį ir įlašinkite 5 lašus eukaliptų ar levandų eterinio aliejaus. Žievelių ir eterinio aliejaus mišinį supilkite į vandenį su purkštuku bei gausiai apipurškite balkono grindis.

Jei užsiveisė skruzdžių kolonija – skambinkite specialistams

Skruzdžių rūšių esti įvairių, tad retas kuris gali tinkamai jas atpažinti ir įsisenėjus problemai jas efektyviai išnaikinti, nes tai kainuoja ne tik daug laiko, bet ir geležinės kantrybės. „Mano BŪSTAS“ pataria kuo skubiau kreiptis, jei liaudiški metodai nepadeda ir pastebėjote skruzdžių kolonijas:

„Jei pastebėjote skruzdes namuose, pirmiausiai reikia nustatyti jų rūšį ir pagal rūšį parinkti masalus jų naikinimui. Naudoti purškiamų insekticidų nerekomenduojame, nors efektas būna greitas, bet dažniausiai skruzdžių kolonijos atsistato ir dar su kaupu bei paplinta didesniuose plotuose.

Tik naudojant tinkamus masalus, galime atsikratyti skruzdėlių ilgam laikui, todėl visada verta kreiptis į profesionalus, nes jie padės identifikuoti užsiveisusių vabzdžių rūšį ir parinkti tinkamus masalus“, – pataria specialistai.

„Mano BŪSTAS“ atkreipia dėmesį, kad jeigu jūsų namuose užsiveisė skruzdės ar kiti nepageidaujami vabzdžiai, o gal net ir parazitai, nieko nelaukite ir kreipkitės į savo namo atstovą. Tik su profesionalų pagalba jūs ir vėl galėsite džiaugtis ramia kasdienybe.