2024-02-08 7620 Peržiūros

Šiandien dažnas daugiabutis turi telefonspynes, kurios atlieka svarbų vaidmenį suteikiant saugumo jausmą. Esti ir mygtukinių, ir sensorinių telefonspynių, tačiau kurios iš jų – ilgaamžiškesnės?

Daugiabučius namus administruojančios „Mano BŪSTO“ įmonės atstovai pabrėžia, kad ne tik dėl dažnai besikeičiančių orų telefonspynės genda greičiau:

„Telefonspynės dažnai būna veikiamos orų, tad svarbu, kad jos turėtų apsaugą nuo kritulių ir būtų tinkamai sumontuotos, t. y. tinkamai išvedžioti laidai ir pasirinkti tinkami atstumai nuo valdymo bloko. Nors jos dažnai ir genda paveiktos orų, tačiau žmonės ir patys jų nesaugo, atidarinėja su kojomis, o ypatingai tokį būdą mėgstą į daugiabutį užsukę kurjeriai”, – teigia „Mano BŪSTO“ atstovai.

Nors dabartiniais laikais, kai siekiama minimalizmo, dažniausiai į namus montuojamos sensorinės telefonspynės, tačiau jos, nors ir dailesnės, bet jautresnės.

„Yra kelių tipų sensorinės telefonspynės. Tos, kurios veikia infraraudonųjų spindulių pagalba, ir tos, kurios veikia su vadinama „touch“ sistema ir abi jos imlios gedimams. Infraraudonaisiais spinduliais veikiančios telefonspynės bijo tiesioginių saulės spindulių, purvo ir pan. Šviečiant saulei, tarsi užsidengia tas infraraudonasis spindulys ir telefonspynė įsivaizduoja, kad tuo metu yra daug pirštų pridėta ir tada ji nefunkcionuoja“, – pasakoja ekspertai.

Gros, kol naujos

„Nors sumontavus sensorinę telefonspynę ji ne tik gražiai atrodo, bet ir puikiai veikia, tačiau kai ateina laikas, jų neapsimoka remontuoti ir reikia tik keisti. Suremontavus telefonspynę, ji po kelių mėnesių gali ir vėl sugesti dėl panašios priežastis, bet jau dėl fotodaviklio, stiprintuvo ar kt., tad jei gedimas rimtas, siūlome keisti nauja, kuriai ir garantija bus taikoma“, – sako specialistai.

Alternatyva sensorinėms telefonspynėms yra mygtukinės. Nors pastarosios ir atrodo kaip iš praeities, tačiau jos ir rečiau genda, o ir mūsų dažnai besikeičiančius orus labiau pakenčia.

„Nei viena telefonspynė nėra amžina. Vienos tarnauja ilgiau, kitos imlesnės gedimams ir vienas apsimoka remontuoti, o kitų – ne. Tačiau geriausia yra mygtukinė telefonspynė, nes žmonės ar mūvėdami pirštines, ar saulei šviečiant, ar lietuj lijant visada paspaus tą mygtuką“, – patirtimi dalijasi telefonspynes montuojantys atstovai.