2024-03-12 372 Peržiūros

Užsikimšusi kanalizacija, dingusi elektra, problemos su vandens tiekimu – tai dažniausios priežastys, dėl kurių gyventojų skambučių sulaukia „Mano BŪSTO“ avarinė tarnyba Radviliškyje. Tiesa, kartais gelbėtojams tenka pasirūpinti ne tik inžinerinių sistemų remontu, bet ir skubėti į bėdą patekusiems naminiams bei laukiniams gyvūnams.

Vyko daugiau nei 700 kartų

Avarinės tarnybos profesionalai praėjusiais metais į pagalbą Radviliškio gyventojams skubėjo daugiau nei 700 kartų.

Daugiausia, net 474, iškvietimų sulaukta dėl šalto vandens ir nuotekų avarijų daugiabučiuose namuose. 118 kartų avarinės tarnybos vyrai skubėjo spręsti šildymo ir karšto vandens sistemų problemų.

Dėl elektros sistemų avarinių darbų radviliškiečiai kreipėsi 85 kartus. 31 kartą pagalbos šauksmas skambėjo dėl avarijų, susijusių su bendrastatybiniais, namų vidaus ir išorės konstrukcijų darbais.

„Mano BŪSTUI“ priklausanti nuosava avarinė tarnyba – vienintelė tokia Lietuvoje.

„24 valandas per parą, be poilsio ir švenčių dienų budintys ekipažai užtikrina, kad įvykus gedimui daugiabučių gyventojai sulauktų operatyvios pagalbos. Tuo rūpinasi tarnybos darbuotojai, pasirengę pagelbėti bet kuriuo paros metu ir esant bet kokioms oro sąlygoms“, – sako „Mano BŪSTO“ Radviliškio grupės vadovė Sandra Montvydienė.

Sprendimas – mažiau nei per 1 valandą

Nepaisant didelio avarijų ir pagalbos prašymų skaičiaus, „Mano BŪSTO“ tarnyba visoje Lietuvoje gerina rodiklius, susijusius tiek su reakcijos laiku, tiek su gedimų šalinimo terminais.

„Įmonė nuolat investuoja tiek į veiklos efektyvumą, tiek į avarinės komandos stiprinimą, kad nutikus nelaimei galėtume kuo greičiau atvykti ir padėti į bėdą papuolusiems savo klientams“, – teigia S. Montvydienė.

Įmonės duomenimis, „Mano BŪSTO“ avarinė tarnyba į 85 procentus visų iškvietimų atvyko greičiau nei per valandą, o vidutinis avarijos likvidavimo laikas sudaro vos 46 minutes.

Gelbsti gyvūnus

Avarinės tarnybos darbuotojai šalina ne tik techninius gedimus. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai reikia padirbėti ir naminių gyvūnų gelbėtojais.

„Būna visko, kartais tenka atlikti ne tik tiesioginį darbą – spręsti avarines situacijas namuose. Mūsų specialistai padeda ir į bėdą patekusiems gyvūnams“, – sako S. Montvydienė.

Tarnybos specialistams tenka vaduoti rūsiuose įstrigusius kačiukus, ventiliacijos šachtose atsidūrusius balandžius ar net gelbėti sužeistą gandrą.