2024-09-12 593 Peržiūros

Didžiausia daugiabučių namų priežiūros kompanija Lietuvoje „Mano BŪSTAS“ prieš trejus metus pasirinko Šiaulius kaip strateginę vietą įkuriant visą šalį aptarnaujantį klientų patirčių centrą. Šis sprendimas ne tik pažymėjo naują etapą įmonės veikloje, bet ir iki šiol prisideda prie Šiaulių miesto ekonominės plėtros bei socialinės gerovės. Mat centras kuria naujas darbo vietas tiek jaunimui, tiek patyrusiems specialistams, norintiems likti gimtajame mieste, suteikia jaunimui galimybę siekti karjeros ir tobulėti vietoje, o ne emigruoti į didesnius miestus ar užsienį.

Trečius metus Šiauliuose veikiantis „Mano BŪSTO“ klientų patirčių centras ne tik teikia konsultacijas klientams visoje Lietuvoje, bet ir atvėrė galimybes Šiaulių regione kurtis naujoms darbo vietoms. Klientų patirčių centras jau suteikė darbo vietas 46 šiauliečiams, o augant centro veiklai, tikimasi, kad šis skaičius dar labiau didės. Tai ypatingai svarbu vietos ir aplinkiniams gyventojams, nes tai leidžia tiek jaunimui, tiek patyrusiems specialistams likti mieste, dirbti ir tobulėti gimtajame regione.

„Sprendimas Šiauliuose įkurti klientų patirčių centrą išties pasiteisino. Tiek mieste, tiek regione yra puikių specialistų, kuriems pasiūlėme darbo vietas ir kurie noriai įsitraukė į darbo rinką. Tai abipusė nauda, kadangi kuriame pridėtinę vertę ne tik mūsų klientams, bet ir visam Šiaulių regionui. Išties džiaugiuosi, kad per trejus metus išaugome ir subūrėme puikių specialistų komandą, aptarnaujančią visą Lietuvą“, – sako „Mano BŪSTO“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo padalinio direktorė Gina Grigaliūnienė.

Klientų patirčių centro veikla prisideda ir prie Šiaulių miesto ekonomikos stiprinimo. Kadangi bendrovė sukūrė darbo vietas, darbuotojai miesto biudžetą papildo gyventojų pajamų mokesčiu.

Vis dėlto, pastebi ekonomistai, klientus aptarnaujantys paslaugų centrai šiandien yra labai dinamiški ir lanksčiai reaguoja į pasikeitusią verslo aplinką. Šis lankstumas yra viena iš priežasčių, kodėl tokie centrai dažnai įsikuria miestuose, kuriuose yra palankios verslo sąlygos, tokios kaip prieinama kvalifikuota darbo jėga, palanki teisinė ir mokesčių aplinka bei gera infrastruktūra.

„Esame laimingi, kad pagrindinė klientų konsultavimo buveinė įsikūrė Šiauliuose. Tai rodo, kad Saulės miestas yra ne tik patrauklus investicijų traukos centras, bet ir regionas, kuris turi potencialią augti“, – sako G.Grigaliūnienė.

„Mano BŪSTAS“ darbo vietas kuria ne tik atidariusi klientų patirčių centrą. Čia veikiantis įmonės padalinys, teikiantis administravimo ir daugiabučių priežiūros paslaugas, taip pat prisideda prie miesto ir miestiečių gerovės.

„Šiaulių padalinyje dirba 24 specialistai, tačiau tuo neapsiribojame. Šiuo metu ieškome papildomų žmonių, kurie norėtų ir galėtų prisijungti prie mūsų šaunios komandos. Neabejoju, kad mieste yra puikių specialistų, kuriems mūsų durys – visada atviros“, – sako bendrovės „Mano BŪSTAS Šiauliai“ vadovas Virginijus Dorbovolskas, kuris džiaugiasi, kad įmonė jau antrus metus iš eilės yra laukiamiausios miesto šventės – „Šiaulių dienos 788“ didysis rėmėjas.

Kartu su klientų patirčių centru ir būsto priežiūros padaliniu, „Mano BŪSTAS“ šiuo metu Šiauliuose darbo vietas jau yra sukūręs 70 šiauliečių.