2024-01-16 7605 Peržiūros

Džiaugiantis gražiu sniegu, siūlome jaukiam žiemos vakarui, prie arbatos pasigaminti be galo skanius ir purius žagarėlius, kuriems neatsispirs nei vienas!

Jums reikės:

  • 440 g kvietinių miltų (apytikriai);
  • 200 ml kefyro;
  • 1 vnt. kiaušinių;
  • 4 v. š. cukraus (arba pagal poreikį);
  • 0.5 a. š. sodos;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • pagal poreikį vanilinio cukraus.

Virimui:

  • pagal poreikį aliejaus.

Paruošimo eiga:

  1. Į dubenį pilti kefyrą, berti sodą ir išplakti iki kol suputos.
  2. Į dubenį su kefyru berti druską, cukrų, įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Dalimis įsijoti miltus ir minkyti tešlą. Miltų kiekį pakoreguokite, jei reikia. Tešla turi būti vos lipni, minkšta.
  3. Paruoštą tešlą palikti 30 minučių pastovėti.
  4. Tešlą iškočioti iki norimo storio lakšto. Supjaustyti juostelėmis. Juostelių viduryje padaryti įpjovas, perkišti galus ir suformuoti žagarėlius.
  5. Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti žagarėlius ir kepti iki kol gražiai apskrus.