Džiaugiantis gražiu sniegu, siūlome jaukiam žiemos vakarui, prie arbatos pasigaminti be galo skanius ir purius žagarėlius, kuriems neatsispirs nei vienas!
Jums reikės:
- 440 g kvietinių miltų (apytikriai);
- 200 ml kefyro;
- 1 vnt. kiaušinių;
- 4 v. š. cukraus (arba pagal poreikį);
- 0.5 a. š. sodos;
- 1 žiupsnelis druskos;
- pagal poreikį vanilinio cukraus.
Virimui:
- pagal poreikį aliejaus.
Paruošimo eiga:
- Į dubenį pilti kefyrą, berti sodą ir išplakti iki kol suputos.
- Į dubenį su kefyru berti druską, cukrų, įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Dalimis įsijoti miltus ir minkyti tešlą. Miltų kiekį pakoreguokite, jei reikia. Tešla turi būti vos lipni, minkšta.
- Paruoštą tešlą palikti 30 minučių pastovėti.
- Tešlą iškočioti iki norimo storio lakšto. Supjaustyti juostelėmis. Juostelių viduryje padaryti įpjovas, perkišti galus ir suformuoti žagarėlius.
- Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti žagarėlius ir kepti iki kol gražiai apskrus.