Pasikvietę į svečius draugus neretai sukame galvą, o ką gi tokio paprasto, nesudėtingai pagaminamo, bet įspūdį paliekančio padaryti? Dalijamės Nachos užkandžio receptu, kuris puikiai tiks net ir išrankiausiems maisto gerbėjams.
Jums reikės:
- Nachos kukurūzų traškučių
- Jūsų mėgstamo sūrio (rekomenduojame čederį)
- 1 skardinės konservuotų kukurūzų
- Marinuotų agurkėlių (pagal skonį)
- Konservuotų svogūnėlių (pagal skonį)
- 500 g maltos mėsos (rekomenduojame rinktis jautieną)
- 1 vnt. svogūno
- 4 skiltelių česnako
- Įvairių žolelių ir jūsų mėgstamų prieskonių mėsai pagardinti
- Aliejaus kepimui
Paruošimo eiga
- Aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, prieskonius, prieskonines žoleles ir galiausiai įdėkite maltą mėsą bei viską pakepkite keletą minučių.
- Norimo dydžio gabalėliais supjaustykite marinuotus agurkėlius bei svogūnėlius ir sutarkuokite sūrį.
- Pradėkite formuoti Nachos užkandį. Visus turimus ingredientus padalinkite į tris dalis. Pirmiausia dėkite 1/3 kukurūzų traškučių, 1/3 agurkėlių ir svogūnėlių bei kukurūzų, 1/3 keptos mėsos, svogūnų, česnakų bei žolelių mišinio ir galiausiai viską pabarstykite sūriu. Visus žingsnius pakartokite dar 2 kartus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir kepkite užkandį apie 10 minučių.
- Iškepusį Nachos atvėsinkite ir patiekite su norimu padažu (graikiško jogurto ir žolelių ar česnakiniu).
Skanaus!