2024-04-16 824 Peržiūros

Jei kankina žiedadulkės, kviečiame išbandyti nemokamą mobilią programėlę PASYFO, kuri pagal buvimo vietą įvertins ore tvyrančių žiedadulkių koncentraciją, o jūs galėsite tinkamai pasiruošti buvimui gamtoje.

Nemokamą programėlę sukūrė tarptautinė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos, Latvijos universiteto, Vienos medicinos universiteto ir Suomijos meteorologijos instituto mokslininkų ir specialistų komanda. Joje galėsite matyti bendrąją ir personalizuotą alergijos rizikos prognozę.

Įdiegę programėlę savo išmaniajame įrenginyje ir nustatę savo buvimo vietą, matysite bendrą žiedadulkių koncentracijos prognozę artėjančioms trims dienoms. Jei programėlės meniu skiltyje pasirinksite konkrečius augalus, kuriems esate alergiški, tuomet galėsite matyti būtent tų augalų žiedadulkių intensyvumą.

Žiedadulkių dienoraštis

Programėlės kūrėjai suteikė galimybė pildyti ir savo asmeninį Žiedadulkių kalendorių. Labai svarbu kiekvieną dieną pildyti alergijos sukeliamus simptomus ir programėlė automatiškai vartotojams sugeneruos asmeninę informaciją.

Būkite ramūs, nes jūsų duomenys išliks anonimiški. Svarbiausia registruojantis nurodyti teisingą savo el. pašto adresą, kad sistema galėtų kaupti duomenis ir nenutrūkstamai sujungti juos su Europos žiedadulkių duomenų baze.

Žiedadulkių dienoraštis pravers stebint savo savijautą. Periodiškai pildomas dienoraštis suteiks galimybę gauti informaciją apie žiedadulkių koncentraciją ir personalizuotą alergijos simptomų prognozę.

Dienoraštis pasitarnaus ir keliaujant po Europą. Programėlėje bus galima stebėti šalies, kurioje esate, žiedadulkių poveikį jūsų savijautai, o nuolatinis sveikatos stebėjimas padės išvengti nemalonių pojūčių.