2024-05-07 376 Peržiūros

Ąžuolyno biblioteka jau ketvirtus metus iš eilės rengia „Aklo pasimatymo su knyga“ akciją ir gegužės 11 d. kviečia seniai knygų lentynose nugulusias knygas prikelti antram gyvenimui.

Akcijos organizatoriai kviečia paminti išankstinius nusistatymus, visuomenėje žinomų žmonių rekomendacijas ir knygas išsirinkti ne pagal jų viršelius, bet pagal visai nepažįstamo žmogaus paliktą žinutę.

Kauniečiai ir laikinosios sostinės svečiai, užsukę į renginio vietą, galės nemokamai išsirinkti perskaitytą knygą, pasikliaudami rastomis užuominomis ant knygos įpakavimo ir paprasčiausia nuojauta.

Atvykusieji išvys ir specialiai šiai akcijai sukurtą miško oazės instaliaciją, kuri klaus apie knygos gyvenimą ir buvimą maistu protui, sielai, apie buvimą paprasčiausia dekoracija bei tapimą maistu kitoms gyvybėms formoms.

Taip pat vyks ir diskusijos apie knygas bei gamtiškąjį žmogaus pradą ir itin svarbų antrąjį kvėpavimą tiek žmogui, tiek knygai.

Tad kviečiame visus, gegužės 11 d. 12:00 val. atvykti į Studentų skverą (S. Daukanto g. 28) ir tapti nuostabios akcijos „Aklas pasimatymas su knyga“ dalimi.