2024-04-09 1084 Peržiūros

Pastovūs vakarėliai ir nesibaigianti muzika iki paryčių – scenarijus, kurio nenorėtų nei vienas daugiabučio namo gyventojas. Triukšmingas kaimynų puotas kentusi šiaulietė pagalbos kreipėsi į „Mano BŪSTĄ“. Ir nesuklydo – problema buvo išspręsta nedelsiant.

Kartais gyvenimas daugiabučiame name gali tapti tikru iššūkiu, ypatingai tada, kai susiduriama su triukšmingais, vakarėlius mėgstančiais kaimynais. Su tokia problema susidūrė ir vieno Dvaro g. daugiabučio gyventojai.

„Turėjome labai triukšmingus kaimynus – kiekvieną dieną vakarėliai, garsi muzika naktį, daug pašalinių žmonių, na buvo tikrai nesmagu. Buvau jiems iškvietusi net policiją, pati esu su jais kalbėjusi, tačiau vis tiek vakarėliai tęsdavosi kiekvieną dieną“, – pasakoja gyventoja Rūta.

Nežinojusi kur daugiau kreiptis, moteris paskambino į namą prižiūrintį „Mano BŪSTĄ“, o greita specialistų reakcija parodo, kad įmonės darbuotojai pasirengę ne tik spręsti techninius pastato priežiūros klausimus, bet ir padėti savo klientams kitokiose situacijose.

„Kadangi tai buvo nuomojamas butas, buvo labai sunku susitvarkyti su šia padėtimi. Čia gyvena ir jaunos šeimos su vaikais, daug vyresnio amžiaus žmonių, tad toks triukšmas tikrai buvo nepriimtinas. Nežinodama, ką daugiau daryti, kreipiausi į „Mano BŪSTO“ Klientų atstovę, kuri tą pačią dieną sureagavo ir paskambino to buto savininkams ir neužilgo, po Klientų atstovės skambučio tie kaimynai išsikraustė“, – sako šiaulietė.

Norint, kad gyvenimas daugiabutyje būtų dar malonesnis, gyventoja pabrėžia, kad kiekvienas buto savininkas privalo būti atidesnis bei turi nepamiršti klausytis savo kaimynų.

„Kiekvienam buto savininkui reikia domėtis savo nuomininkais ir klausyti kaimynų, kurie mato ir žino, kokia yra situacija. Reikia atsakingai nuomoti butus, kad kitiems gyventojams būtų ramu ir saugu gyventi“, – pasakoja gyventoja.

„Taip pat džiaugiuosi, kad po šios situacijos laiptinėse yra iškabinti „Mano BŪSTO“ informaciniai plakatai, kuriuose prašoma gyventojų netriukšmauti bei yra informacija apie tam skiriamas baudas. Esu labai dėkinga „Mano BŪSTUI“, kad padėjo šioje situacijoje, nežinau kaip reikėtų gyventi toliau. Labai gerai, kad visada galima greitai susisiekti, yra kur paskambinti“, – džiaugiasi moteris.

„Mano BŪSTO“ specialistai kiekvieną dieną ne tik padeda spręsti esamas gyventojų problemas, bet ir siekia užkirsti kelią būsimoms, skatindama atsakingą elgesį ir bendruomenės gerovę.