Kai norisi pasilepinti, tačiau nesinori praleisti visos dienos virtuvėje, šis nekeptas tiramisu skonio sūrio pyragas tikrai nenuvils! Tai idealus pasirinkimas tiek tingiai popietei, tiek šventinei vakarienei.
Jums reikės:
- 200 ml kavos (stiprios, juodos, atvėsintos);
- 100 g biskvitinių pirštelių;
- 40 ml rudojo romo (nebūtina);
- 1 saujos konservuotų vyšnių sirupe (nebūtina);
- 1 v. š. kakavos (tamsios).
Pagrindui:
- 250 g šokoladinių sausainių (trapių);
- 80 g sviesto;
- 1 žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 540 g kreminio sūrio;
- 400 ml grietinėlės, 35% riebumo;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 140 g cukraus pudros;
- 1 a. š. vanilės pastos (kupino).
Paruošimo eiga:
1. Pagrindui sausainius sutrupinti iki smėlio konsistencijos. Sviestą išlydyti, įmaišyti į sausainius ir suberti žiupsnelį druskos.
2. 20 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Į formą sudėti sausainių masę, švelniai spaudžiant paskirstyti tolygiai, suformuoti kraštelį. Formą dėti į šaldytuvą.
3. Į dubenį dėti kreminį sūrį ir lengvai išplakti konditerine šluotele. Sudėti maskarponę, suberti cukraus pudrą, dėti vanilės pastą ir maišyti iki vientisos masės.
4. Į masę pilti grietinėlę ir plakikliu plakti apie 5 min., kol masė taps standi.
5. Pusę gautos masės paskirstyti ant sausainių pagrindo. Likusią pusę atidėti.
6. Į dubenį pilti atvėsusią kavą, pilti romą ir išmaišyti.
7. Biskvitinius sausainius merkti į kavos ir romo mišinį po sekundę ir dėti ant kremo sluoksnio, nepaliekant tarpų. Jei naudojamos vyšnios, jas išdėlioti tarp sausainių.
8. Ant sausainių sluoksnio tolygiai paskirstyti likusį kremą.
9. Paviršių suformuoti, padarant bangeles ar kitą norimą dekorą.
10. Torto formą dėti į šaldytuvą ir palikti sustingti mažiausiai 6 val.
11. Prieš patiekiant torto viršų pabarstyti kakavos milteliais. Jei norite, prieš pat patiekimą tortą galima 20 min., palaikyti šaldiklyje, kad būtų lengviau pjaustyti.