2024-05-28 639 Peržiūros

2024 m. birželio 1 d. 18 val. Šiaulių miesto centrinio parko estrada taps unikalaus renginio centru – čia vyks regioninė dainų šventė „Teka saulelė“. „Kalba Šiauliai“ kviečia nepraleisti progos ir apsilankyti!

Šiauliai nuo seno puikiai žino, ką reiškia tradicijų tęstinumas ir meilė savo kultūrai, todėl birželio 1 dieną vyksiančią regioninę dainų šventę „Teka saulelė“ galima laikyti Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ preliudija. Joje dalyvauja chorai ir pučiamųjų orkestrai su choreografinėmis grupėmis iš visos Lietuvos. Pasirodys net 61 chorų, 16 pučiamųjų orkestrų, 5 choreografinės grupės ir 1 mušamųjų instrumentų ansamblis.

Organizatoriai atskleidžia, kad siekiant įprasminti dainų švenčių tradicijų vyksmą jungiantį mus su praeitimi, gilinantį ryšį su tauta ir kultūra, Šiaulių miesto centriniame parke veiks fotografijų paroda. Po atviru dangumi išsidrėkusi ekspozicija vaizduos šimtmetį skaičiuojančios Dainų švenčių istorijos fragmentus – Šiaulių miesto, regiono šokančius ir dainuojančius kolektyvus, kitus švenčių dalyvius, šiauliečius. Tikimasi, kad fotografijose užfiksuoti prisiminimai ne tik leis iš naujo prisiminti ir sugrįžti į šimtmečio akimirkas, bet ir įkvėps kurti naują dainų švenčių istoriją.

Visa regioninės dainų šventės „Teka saulelė“ programa.

Visi regioninės dainų šventės dalyviai.

Daugiau informacijos: https://www.siauliukc.lt/news/2881/64/Regionine-dainu-svente-Siauliuose-iprasmins-simtmecio-tradicijas/

Renginio trukmė: ~2 val. 30 min.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Partneris – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Renginį finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė.

Renginys nemokamas