2024-05-14 605 Peržiūros

Visais laikais švyturys buvo ypatingas objektas – ne tik laivų kelrodis tamsoje, bet ir paslaptingomis istorijomis apipintas simbolis. Susipažinti su visais septyniais Lietuvos pajūryje esančiais švyturiais kviečia Klaipėdos regiono turizmo informacijos centrų organizuojamas naujas maršrutas-žaidimas „Švyturių takais“.

2024-ieji Neringoje ir Klaipėdoje paskelbti Švyturių metais, tad norint tai įamžinti žaidimas kviečia ne tik apsilankyti 7 švyturiuose, bet ir sužinoti jų įkvepiančias istorijas, atrasti vietinės kultūros ir architektūros lobius.

Prie kiekvieno švyturio spustelėjus asmenukę ir parodžius ją žaidimo organizatorių ar partnerių būstinėje, specialiame maršruto leidinyje gaunamas antspaudas. Surinkus visus septynis ir pateikus žaidimo lapelį vienam iš organizatorių ar partnerių – dalyvaujama burtų traukime Klaipėdos regiono turizmo informacijos centrų bei turizmo verslų įsteigtiems prizams laimėti.

Žaidimo pabaigoje burtų keliu bus išrinkti laimingieji, kuriems atiteks viešnagė apartamentuose „Nidos namai“, savaitgalis „Pajūrio kempinge“ Giruliuose, pasiplaukiojimas moderniu laivu „Eduka“ maršrutu Uostadvaris–Ventė ir daug kitų prizų.

Keliauti „Švyturių takais“ ir rinkti aplankytų švyturių antspaudus bus galima visą vasarą iki pat rugsėjo 30 d.

Maršrutas apima įvairias švyturių vietas: nuo istoriškai žymaus Nidos švyturio, stūksančio pušynų apsuptyje, iki Juodkrantės švyturio, slepiamo gausiose miškų glūdumose. Kiekvienas švyturys pasižymi unikalia architektūra ir istorija, pradedant Pervalkos švyturiu, esančiu dirbtinėje saloje Kuršių mariose, baigiant Ventės rago švyturiu, stebinančiu gamtos grožiu ir istorinėmis paslaptimis.

Maršruto-žaidimo taisyklės ir organizatorių bei partnerių būstinės skelbiamos čia.

Daugiau informacijos apie „Švyturių takais“ maršrutą-žaidimą, taisykles ir dalyvavimo sąlygas galima rasite čia.