2024-08-27 63062 Peržiūros

Klasikinis obuolių pyragas – tai ko reikia, kad širdis ir vėl dainuotų. Dalijamės tokio pyrago receptu, kuris itin paprastas, o reikiamus ingredientus tikrai turėsite savo virtuvėje.

Jums reikės:

• 5 vidutinio dydžio obuolių (geriau rinktis rūgštesnius)
• 5 didesnių kiaušinių
• 80 g cukraus
• 150 g miltų
• 1 a. š. cinamono
• vanilės esencijos
• šiek tiek sviesto

Paruošimo eiga

• Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais, apibarstykite cinamonu ir viską gerai išmaišykite.
• Kitame dubenyje sudėkite kiaušinius ir cukrų bei viską labai gerai išplakite. Kiaušinius plakite apie 10 minučių, kad masė pabaltų ir sutirštėtų.
• Į kiaušinių masę labai atsargiai su mentele lengvais judesiais įmaišykite persijotus miltus.
• Į tešlą atsargiai įmaišykite obuolius bei įpilkite šiek tiek vanilės esencijos.
• Paruoštą tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą.
• Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C laipsnių ir kepkite pyragą apie 45 minutes.
• Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių apie 15 minučių ir mėgaukitės skaniu saldėsiu.

Patarimai

• Labai gerai išplakite kiaušinius, nes jie kartu atstos ir kepimo miltelius, tad jei kiaušiniai nebus gerai išplakti, tuomet pyragas nebus purus.
• Jei pyrago viršus jau parudavo, tačiau pats pyragas dar neiškepė, uždenkite viršų kepimo popieriumi ar folija ir dar pakepkite sumažinę orkaitės kaitrą iki 160 °C laipsnių.