2022-11-29 1467 Peržiūros
Už lango krentant snaigėms ir užklupus šaltukui norisi pasigaminti kažką skanaus bei jaukaus, kad tiktų šiltiems vakarams prie židinio su arbata. Kviečiame pasigaminti tikriausiai skaniausią ir lengvai pagaminamą citrininį pyragą su kondensuotu pienu.

Jums reikės:
PAGRINDUI:
• 190 g sausainių;
• 75 g sviesto.

VIRŠUI:
• 400 g kondensuoto pieno, saldinto;
• 3 vnt. kiaušinių;
• 90 ml citrinų sulčių;
• 2 v. š. cukraus;
• 1 a. š. vanilinio cukraus.

Paruošimo eiga:

  1. Sausainius susmulkiname iki trupinių (labiausiai tinka elektrinis smulkintuvas) ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
  2. Sausainių masę krečiame į kepimo popieriumi išklotą formą (tinkamiausia yra 20 cm skersmens forma su išimamu dugnu). Spausdami rankomis suformuojame pagrindą ir daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-8 minutėms (arba iki lengvai rustels), kad pagrindas sutvirtėtų.
  3. Kol kepa pagrindas, pasiruošiame citrininį įdarą. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į dubenį sukrečiame kondensuotą pieną ir po vieną įmaišome trynius. Per kelis kartus supilame citrinos sultis, vis gerai išmaišydami.
  4. Citrininį įdarą supilame ant apkepto sausainių pagrindo. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  5. Kol kepa įdaras, kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki bus standūs ir apvertus dubenį nekris žemyn.
  6. Baltymus sukrečiame ant apkepto citrininio įdaro. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 170 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių arba iki kol morengo viršus labai lengvai rustelės.
  7. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

Patarimai:
• Šį citrininį pyragą galima ragauti iškart atvėsusį, arba palaikinius šaldytuve bent 2-3 valandas (arba per naktį).
• Vėstant pyragui ant morengo viršaus atsiras tarsi vandens lašeliai. Viskas gerai, taip ir turi būti.
• Pyragą galima kepti ir be morenginio viršaus. Tada į įdarą reikia įdėti ne 3 trynius, o du pilnus kiaušinius.

Skanaus!