2024-02-01 9348 Peržiūros

Netvarkinga ir pasenusi daugiabučių namų laiptinė gali sugadinti ne tik bendrą daugiabučio namo vaizdą, sumažinti būsto vertę, bet ir sukelti nemažai problemų. Norint išvengti šių nesusipratimų, „Mano BŪSTO“ specialistai pataria, ką reikia žinoti prieš planuojant laiptinės remontą.

Kada tinkamiausias metas remontuoti laiptinę?

Palankiausias laikas remontuoti laiptinę yra nuo pavasario pabaigos iki rudens vidurio. Šiuo laikotarpiu yra palankiausios oro sąlygos tokių darbų atlikimui. Žiemos metu taip pat galima atlikti remonto darbus, tačiau dėl žemesnės oro temperatūros pailgėja technologinės pertraukos, todėl laiptinės remontas gali užtrukti ilgiau.

Dažniausios klaidos, patikint šiuos darbus ne profesionalams

Prieš pradedant remonto darbus svarbiausia pasirinkti patikimus specialistus, nes nuo to priklausys atliktų darbų kokybė. Neprofesionalūs meistrai nesilaiko technologinių reikalavimų, parenka netinkamas medžiagas, todėl net nepraėjus garantiniam laikotarpiui gali atsirasti defektai, kurių tvarkymas vėlgi brangiai kainuoja. Taigi svarbu rinktis patikimus rangovus, kurie užtikrins ne tik kokybę, bet ir vykdys garantinius ar po garantinius įsipareigojimus.

Darbų kaina ir laikotarpis

Laiptinės remonto darbų kaina ir darbų atlikimo terminai gali skirtis du ar daugiau kartų. Šie du kriterijai priklauso nuo laiptinės ploto, esamos apdailos nusidėvėjimo lygio bei užsakovo pageidavimų.

Na, o penkių aukštų, senos statybos standartinio blokinio namo vienos laiptinės pilnas remontas, paruošiant pagrindus ir paviršius, padengiant dekoratyvinį tinką, keičiant pašto dėžutes, dažant turėklus, paruošiant ir dažant grindis gali kainuoti apie 9500 EUR. Tiesa, ši kaina yra orientacinė ir gali skirtis dėl sezoniškumo, o tokios laiptinės remonto trukmė paprastai siekia apie 4 savaites.

Nors remonto kaina yra nemenka, „Mano BŪSTAS“ savo klientams suteikia galimybę už atliktus darbus atsiskaityti dalimis, kad finansinė našta neužgožtų džiugesio dėl ką tik atnaujintos bendrojo naudojimo patalpos.

Prikelti laiptinę naujam gyvenimui tereikia kaimynų valios ir bendruomeniškumo – remontas atliekamas gyventojų daugumos sprendimu.

Norite užsisakyti laiptinės remontą arba daugiau sužinoti apie šią paslaugą? Skambinkite telefonu +370 700 55966 ir gaukite asmeninį pasiūlymą.