2024-03-21 5501 Peržiūros

Artėjant didžiausiai pavasario šventei – Velykoms, kviečiame išsikepti tradicinį ir be galo skanų Velykų bobos pyragą!

Jums reikės:

  • 150 g sviesto;
  • 230 ml šilto pieno;
  • 3 kambario temperatūros kiaušinių;
  • 540 g miltų;
  • 90 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 20 g sausų mielių;
  • 40 g razinų;
  • sezamų sėklų.

Paruošimo eiga:

  1. Į dubenį dėkite sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite. Tada įpilkite šilto pieno ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
  2. Kai nuo karšto pieno sviestas ištirps ir susidarys vientisa masė, įmuškite kiaušinius. Mediniu šaukštu maišykite masę ir po truputį berkite miltus bei sausas mieles. Jei norite dar skanesnio pyrago ir mėgstate razinas, įmaišykite jų į tešlą.
  3. Kekso kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite sezamų sėklomis ir supilkite tešlą.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 40 minučių.

Ar pyragas jau iškepęs, sužinosite įbedę medinį pagaliuką – jei pagaliukas sausas, pyragas jau tikrai iškepęs. Skanaus!