2024-01-25 1595 Peržiūros

Nors šalyje šiltesnių orų dar nematyti, tačiau nejučia vis pagalvojame apie artėjančias vasaros atostogas. Tai kada gi jas planuoti ir kokios atostogų kryptys populiariausios lietuvių tarpe, pasakoja didžiausio Lietuvos kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Ar geriausias metas vasaros atostogas planuoti žiemą?

„Žiema, o ypatingai sausis yra palankus metas planuoti vasaros keliones. Šiuo metu tiek kelionių organizatoriai, tiek viešbučiai gali pasiūlyti patrauklias nuolaidas. Taip pat pirkėjai turi galimybę ne tik sutaupyti, bet ir įsigyti kelionę pageidaujama data ir kryptimi, rinktis iš plataus viešbučių ir kambarių asortimento, rasti labiausiai lūkesčius atliepiantį pasiūlymą galima rasti itin patrauklių pasiūlymų.

Tai patvirtina ir lapkričio mėnesį atlikto rinkos tyrimo duomenys: 15 proc. apklausos dalyvių savo keliones įsigyja iki jos likus 1 mėnesiui, kas ketvirtas – prieš 2–3 mėnesius. O vienas iš dešimties keliautojų atostogoms skiria itin daug dėmesio ir jas suplanuoja daugiau nei prieš pusę metų.

Kokias vasaros atostogų kryptis lietuviai renkasi dažniausiai? Kuo jos ypatingos?

Turkija

„Daugybę metų pirmuoju keliautojų atostogų pasirinkimu esanti Turkija ir toliau išlaiko lyderio pozicijas.

Neblėstantį Turkijos populiarumą galima paaiškinti keliais aspektais. Visų pirma ši šalis gali pasiūlyti konkurencingą kainos ir kokybės santykį. Tai neabejotinai yra „viskas įskaičiuota“ šalis. Šis terminas apibūdina ne tik populiariausią maitinimo tipą, kurį renkasi apie 98 proc. turistų, bet ir šalies siūlomas paslaugas.

Kiekvieną kartą joje galima atrasti vis skirtingus potyrius: nuo skirtingų paplūdimių, skirtingo klimato, iki skirtingų vietų, gamtos objektų, istorinių paminklų. Čia atliepiami visų poreikiai: nuo paprasčiausių iki ekstremaliausių. Turkija yra tokia įvairiapusiška, todėl net ir dešimtą kartą į ją keliaujantys poilsiautojai jos visos dar nepažįsta.

Turkiją poilsiautojus žavi ir šilta jūra, puikūs paplūdimiai, itin didelis viešbučių pasirinkimas, išvystyta infrastruktūra, graži gamta, nuostabus klimatas, kokybiškas aptarnavimas, geras maistas. Ši šalis patinka įvairaus amžiaus ir poreikių keliautojams – jaunimui, draugų kompanijoms, poroms, senjorams, šeimoms su vaikais ar darbo kolektyvams.

Norėdami kuo geriau atliepti skirtingus keliautojų poreikius, siūlome keliones net į tris šios šalies kurortus: Antaliją, Alaniją, Bodrumą.“

Europos kurortai

„Taip pat populiarumu Turkijai nenusileidžia ir Europos kurortai – Graikija, jau dešimtmetį esanti populiariausių krypčių penketuke. Šalia lietuvių jau pamėgtų Kretos, Korfu bei Rodo salų, aktyviai poilsiautojai renkasi ir atostogas žemyninėje dalyje esančiame Peloponeso regione.

Tarp mėgstamiausių krypčių sutinkame ir portugališkąją Madeirą, pietų Italijos regioną Kalabriją, itališkąją Sardiniją bei paplūdimių rojumi vadinamą Rimini.“