2019-06-21 2432 Peržiūros
Vilniuje vasarą nėra kada nuobodžiauti!

Vasarą tikrai nebūtina keliauti į tolimus, egzotiškus kraštus norint smagiai ir šauniai praleisti atostogas. Net jei neturite galimybės išvykti atostogauti, Vilniuje tikrai nebus kada nuobodžiauti! Atrinkome 5 pramogas, kurias verta išbandyti šią vasarą – patiks ir vilniečiams, ir sostinės svečiams.

Vilniaus gondola

Plaukimas gondola – viena populiariausių pramogų Vilniuje.

Plaukimas gondola primins kelionę po romantiškąją ir svajingąją Veneciją. Plaukdami ramia Neries vaga pamatysite sostinę iš visai kitos perspektyvos. Juk dažniausiai miesto vaizdus matome tik pro automobilio ar troleibuso langą.

Vaizdai bus dar įspūdingesni, jei plauksite leidžiantis saulei. Vilniaus gondola galima plaukti kasdien – ji kursuoja kas valandą, nuo 12:10 iki 20:10. Kelionės maršrutas: Mindaugo tiltas – Žirmūnų tiltas – Baltasis tiltas – Mindaugo tiltas. Kaina vienam žmogui – 8 Eur.

Skrydis virš Vilniaus oro balionu

oznor_soft

Kaip Vilnius atrodo iš paukščio skrydžio? Kaip atrodo raudonieji senamiesčio stogai, Neries vingis, Vilniaus parkai, gatvelės, tiltai? Visa tai pamatyti galite skrisdami oro balionu.  Kiekvienas skrydis yra unikalus ir nepakartojamas, nes kelionės maršrutas priklauso nuo vėjo krypties. Pakilus oro balionu atsiveria nuostabūs miesto vaizdai, o upės vandenyje dar ir baliono atspindį galite pamatyti. Šią patirtį prisiminsite tikrai ilgai, o pamatyti kerintys miesto vaizdai privers iš naujo pamilti Vilnių.

 „Uno Park“

Laipioti medžiais gali kiekvienas – tam nereikia specialaus fizinio pasiruošimo.

Antakalnyje, šalia Neries ir Valakampių tilto esančiame Spalvotųjų šaltinių parke įsikūręs „UNO Park“ labiausiai patiks tiems, kas svajoja apie aktyvų poilsį gamtoje, gryname ore. Čia jūsų laukia 12 trasų ir atrakcijų: 5 trasos vaikams, 5 – suaugusiems, „Skrydis per Nerį“ ir ekstremaliausia pramoga – „Drambliaskrydis“. Bendras trasų ilgis viršija 2,5 km., o trasos pritaikytos ir vaikams, ir mėgėjams suaugusiems, ir profesionaliems alpinistams!

Laipioti medžiais gali kiekvienas – tam nereikia specialaus fizinio pasiruošimo. Atvykę į vietą ir pasirinkę trasas išklausysite specialaus instruktažo, gausite įrangą. Visą laiką jumis rūpinsis budrūs instruktoriai.

Bene populiariausia šio parko pramoga – „Skrydis per Nerį“. Geriausia vieta stebėti šiuos skrydžius – Valakampių tiltas, nuo kurio puikiai matyti visa trasa, kurios ilgis – 401 m. Skrydžio kaina – 10 Eur.

Liepkalnio vasaros pramogų parkas

Liepkalnyje įsikūręs vasaros pramogų parkas siūlo daugybę pramogų: nuo vasaros rogučių iki kalnų paspirtukų.

Vasarą Liepkalnyje įsikūręs didelis pramogų parkas, kuriame jūsų lauks pačios įvairiausios pramogos: vasaros rogutės, linksmieji nusileidimai (tubingas), tinklinis, karstynių parkas, batutų tramplynai, pripučiamos pilys vaikams, kalnų paspirtukai, vaikų žaidimo aikštelė ir visa tai vienoje teritorijoje. Valanda šiame parke kainuoja nuo 10 Eur.

Liepkalnio parkas yra įsikūręs aukščiausioje Vilniaus vietoje. Ant kalno veikia kavinė.

Jodinėjimas

Vilniaus priemiestyje galite rasti jojimo klubus, kur vyksta jojimo pamokos ir treniruotės.

Mylite gyvūnus ir norite turiningai praleisti savaitgalį? Norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio siūlome pajodinėti žirgais.

Žirgai gali žmogų išmokyti ne tik atsidavimo ir pasitikėjimo, bet ir pagarbos. Jojimo pamokos metu susipažįstama su žirgu ir išmokstama jį valdyti. Pajuntama, kaip malonu sėdėti balne ant šio kilnaus gyvūno.

Netoli Vilniaus galite rasti jojimo klubų, kuriuose profesionalūs treneriai moko jodinėti, o tiems, kurie jau jodinėja, siūlo jojimo treniruotės, padėsiančias tobulinti turimus įgūdžius. Jojimo treniruotės ir pasijodinėjimai paprastai vyksta jojimui paruoštoje, aptvertoje lauko aikštelėje. Tai labai įdomi pramoga, kurios tikrai nepamiršite.