2023-05-09 3526 Peržiūros

Ar jau spėjote šiais metais atidaryti šaltibarščių sezoną? Jei dar ne, kviečiame išbandyti šios daugybės lietuvių mėgstamos šaltos sriubos receptą su slaptuoju ingredientu.

Jums reikės:

• 250 g virtų burokėlių;
• 3 trumpavaisių šviežių agurkų;
• 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
• 1 l kaimiško kefyro;
• 4 virtų kiaušinių;
• ryšulėlio krapų;
• ryšulėlio svogūnų laiškų;
• druskos;
• pipirų;
• pieno.

Gaminimo eiga

  1. Stambia tarka sutarkuokite burokėlius.
  2. Kubeliais supjaustykite trumpavaisius šviežius agurkus, marinuotus agurkėlius ir virtus kiaušinius.
  3. Mažais gabalėliais supjaustykite ir krapus su svogūnų laiškais.
  4. Supjaustytus šaltibarščiams skirtus ingredientus suberkite į indą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, supilkite kefyrą ir šiek tiek pieno, kad išgautumėte norimą sriubos tirštumą.

Patarimai

• Jei šaltibarščius darysite iš vakaro, tuomet jie bus intensyvesnio skonio.
• Vietoj pieno sriubą galite padaryti skystesnę ir naudodami marinuotų agurkėlių vandenį.